Interview

INTERVIEW: THE WANDS


2 september 2013

Eind september vertrekt The Daily Indie naar het noorden van Engeland om ons onder te dompelen in de fantastische line-up van het Liverpool Psych Fest (allejezus, wat een line-up!). The Wands uit Kopenhagen is ook van de partij en voor een kleine preview stellen we Christian Skibdal wat vragen om ze alvast wat beter te leren kennen.

 

Goedendag! Wat ben je aan het doen op ’t moment?
“Hey! Ik ben een kopje koffie aan het drinken en een sigaretje aan het roken om eens rustig die vragen op me af te laten komen.”

 

Jullie zijn The Wands, kun je ons iets vertellen over de band?
“Dat klopt! Wij zijn The Wands: space invaders, love crusaders etc. We maken psychedelische rock, ook wel glam psych genoemd. We komen uit Kopenhagen en zijn al een paar jaar hiermee bezig. Persoonlijk info: ik hou heel erg van Oost-Europa en Italiaans eten. Mads is vooral heel erg bezig met gitaar spelen ik denk dat zijn favoriete film ‘Easy Rider’ is.”

 

Waar luister je op het moment veel naar?
“Ik luister veel naar ‘Marquee Moon’ van Television op het moment. Echt een te gekke plaat!”

 

Als we dit interview bij jullie thuis zouden doen, wat voor platen zou ik dan allemaal tegenkomen als ik de platenkast in zou duiken?
Waarschijnlijk zou je ontploffen, want ik heb mijn gehele collectie ‘geboobytrapped’, zodat je niks kunt vinden. Mads zijn collectie bestaat echter uit een hele hoop sixties, een beetje seventies en eighties. Volgens mij heeft hij één plaat uit de jaren negentig: ‘Loveless’. We houden van van alles en nog wat.”

 

Voor een lezer die nog nooit van jullie heeft gehoord, wat kan hij/zij verwachten als hij naar jullie muziek luistert?
“Veel geluid vooral, ha ha, gemixt met een prettige hoeveelheid van good vibes. Verwacht het onverwachte. Om een beeld te schetsen: ik denk dat we klinken als een adelaar die een olifantentweeling aan het baren is.”

 

Ja, dat gevoel had ik ook altijd al een beetje… Wat is het leukste aan het spelen in The Wands?
“Wat is het beste aan het inademen van vuur?”

 

Daar heb je me weer, goede vraag. Iets anders dan: wat zou je nog willen bereiken met The Wands?
“We zouden graag genoeg platen willen verkopen om fulltime muziek te kunnen maken, maar los daarvan willen we vooral graag iets delen met mensen die naar onze muziek luisteren. We willen dat ze hetzelfde voelen als ze naar de muziek luisteren als dat wij voelen als we naar de muziek luisteren. Ik denk dat we graag willen dat de luisteraars snappen wat we doen. Daarnaast wil ik graag Snoop Dogg nog een keer ontmoeten en wil Mads graag nog een oude motor. Uiteraard.”

 

Hoe klinken jullie zo cool op jullie opnames?
”Bedankt man, goed om te horen dat je onze muziek tof vindt! We doen ons best om de sound interessant te maken. Mads is echt een fantastische gitarist, dat onderscheidt ons wel van andere bands denk ik.”

 

Is er al nieuws over nieuwe opnames?
“We hebben wel wat nieuwe dingen die we bij de aankomende optredens gaan spelen. Maar los van dat, zwemmen we momenteel in een gigantische oceaan vol random gitaarriffs en zanglijnen. We zijn op het moment druk bezig om uit te vogelen wat we daarvan op willen nemen voor ons debuut, waar we dat willen doen en met wie.”

 

Wat zijn de plannen de komende tijd?
We doen eerst een tour in Scandinavië met Electric Eye en The Orange Revival, fantastische bands, moet je zeker eens checken. Daarna dus Liverpool Psych Fest waar we heel erg naar uitkijken, dat gaat te gek worden! Daarna komt het Aarhus Pscyh Fest in oktober, dat wordt voorlopig even de laatste show, want dan gaan we hard aan het werk voor onze debuutplaat!”

 

 

Ken je nog wat toffe, nieuw psych bandjes die we echt moeten checken?
“Je zou zeker nog wat andere Deense bandjes moeten luisteren, zoals The Road To Suicide, The Telstar Sounds Drone en Tales of Murder and Dust.”

 

Welke bands wil zéker zien tijdens Liverpool Psych Fest?
“Dead Meadow! Ik heb ze al eens live gezien in Kopenhagen en dat was echt fucking amazing. Ik heb al hun platen gekocht de volgende dag. Maar ook The Paperhead, die hebben echt een partij goede en sterke nummers.”

 

Bedankt en tot in Liverpool Christian!
“Peace!”

 

*Het Liverpool Psych Fest vindt plaats op 27 en 28 september. Vliegen is mogelijk met Easyjet via Amsterdam Schiphol, kaarten voor het festival kosten 45 pond voor een passe-partout en 20 pond voor de vrijdag en 25 pond voor de zaterdag.