New Music

TDI Radar: Airline Food brengt de Australische psychrock naar een ander niveau


17 juli 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Airline Food. Deze jongens klinken als al je favoriete psychedelische slackers, maar dan beter?

Wie is Airline Food?
Airline Food is ontstaan toen frontman Jack Seah zijn twee vrienden en zijn broer Tom Seah bij elkaar haalde om een beetje te jammen in Perth. Niet lang daarna kwam dit viertal uit met twee EP’s vol mooie, Pond-achtige, psychedelische nummers. Tenminste de helft van deze nummers is instrumentaal en sommige duren maar een minuut, maar zet ze op en je hoort meteen dat deze jongens precies weten wat ze aan het doen zijn. Ze hebben bij hun eerste EP al de beste trucjes van hun Australische mede-rockers zoals Tame Impala te pakken, en daar zijn ze niet bij gebleven. Vorig jaar dropten ze nog een EP waar ze duidelijk inspiratie hebben gehaald uit al onze lievelingsbands in deze scene. De zoete gitaarakkoorden van Mild High Club, de wazige romantiek van Bane’s World, de pop-achtige synths van de nieuwe Tame Impala en de laidback-vibe van Homeshake. Een beetje afkijken kan iedereen wel, maar de jongens van Airline Food pakken al deze elementen en geven er compleet hun eigen draai aan. Deze gasten gaan het nog ver schoppen!

Voor fans van:
Mild High Club, King Gizz, Bane’s World, Pond, Homeshake, Mac Demarco en al je andere favoriete dromers, shoegazers en psychrockers.

Fun Fact:
De band heeft volgens zijn Facebook-info pagina nog geen boekingsmanager, maar schroom niet! Als je ze wil bereiken: “just message one of the boys.”

Voor je playlist:
Voor de nieuwste video bij de single Axe Murderer die vorige week uitkwam, lijkt Airline Food wederom van stijl te veranderen. Ze stappen weg van zijn lieflijke, psychedelische geluid en gaan voor scherpe synths en duistere tonen. Klinkt dat bekend? Weet je nog toen King Gizz zijn dromerige deuntjes inruilde voor nummers zoals Cyboogie? Of toen Tame Impala uitkwam met de even synth-zware track Borderline? Het is een vergelijkbare overgang, maar Airline Food is zeker geen simpele ripoff-band.

Laat ik voordat ik verder ga even aanhalen dat mijn liefde voor King Gizz voor eeuwig feller zal branden dan het licht van duizend zonnen, wat het zevental ook zal doen. Maar Airline Food krijgt het met Axe Murderer voor elkaar om zwaar te experimenteren met zijn sound, zonder de licht-zweverige vibe, en dus fans van hun eerdere werk, te verliezen. En dit is precies waar King Gizzard vaak heerlijk (en waarschijnlijk expres) de plank misslaat. Wil ik nou echt zeggen dat deze band met nog net 1K likes op Facebook en zonder boekingsagent beter is dan onze Australische golden boys van King Gizzard en Tame Impala? Beoordeel het zelf!

Voor je agenda:
Deze guppies hebben nog niet eens een show buiten hun hometown Perth gescoord, maar heel lang zullen we daar niet op hoeven wachten. Maar voordat deze jongens de nieuwe Tame Impala worden, staan er nog genoeg shows in Perth zelf op de planning, mocht je daar toch al met je surfboard rondhangen.