Live

Meatbodies en Girl Band zijn de genadeloze co-headliners voor Kliko Fest (15-07) dit jaar


19 maart 2017

‘Hoppakee’, is het eerste wat wij dachten toen we de twee nieuwe namen van Kliko Fest zagen. Kijk, met namen als New Bomb Turks, La Muerte, Viagra Boys en The Cavemen heb je ons al binnen, maar met Meatbodies en Girl Band worden er twee flinke co-headliners naar Haarlem gehaald voor 15 juli.

Te beginnen met de langharige garagealleskunner Chad Ubovich uit Californië die zijn band Meatbodies weer eens naar Europa trekt. Inmiddels heeft hij al twee platen uit, waarvan we Alice (die februari dit jaar uitkwam) nog omschreven als: “Dat het geheel nooit uit de bocht vliegt, is te danken aan het feit dat Ubovich al deze waanzin weet te verpakken in stuk voor stuk ijzersterke liedjes. Ieder nummer heeft wel een hook die na een paar luisterbeurten moeiteloos mee is te zingen. Hoogtepunt is het bijna zeven minuten durende epos Gyre, waar genoeg ideeën in zitten voor minstens vijf verschillende liedjes.”

 

 

 

Girl Band is niet voor mensen met een zacht hart, dit is een band die absoluut geen genade kent voor de argeloze luisteraar. Door de jaren heen hebben we al zoveel waanzinnige waanzin gehoord van de de band uit Dublin: hier moet je uiterst goed op voorbereid zijn. Te beginnen met de voortreffelijk geflipte noisenummers hieronder.