Live

TRAAMS, Kane Strang, Fazerdaze, Miya Folick en Skeggs naar London Calling op 26 & 27 mei


15 maart 2017

Met de vorige aankondigingen zou er al genoeg moois te zien zijn tijdens London Calling, maar nu is het festival in Paradiso tot in de gaatjes gevuld met nog vijf nieuwe bands. Wij vertellen je hieronder over de nieuwe namen, waar een paar bekende én een aantal nieuwe favorieten tussen zitten.

Eerder maakte het festival onder meer POND, Black Honey, Flyying Colours, Ron Gallo en WHITE bekend. Met TRAAMS, Miya Folick, Kane Strang, Fazerdaze en Skeggs zijn er vooral een paar namen in de breedte van het programma bijgekomen, waardoor London Calling precies die lekkere combinatie te pakken heeft tussen een paar bekendere indienamen en totale nieuwkomers.

Neem de Britse heren van TRAAMS, die al iets langer bezig zijn maar nog door genoeg mensen ontdekt kunnen/moeten worden. De band uit Sussex heeft een gezonde, muzikale agressiviteit die naar buiten komt in korte muziekbommen en langgerekte krautrockraketten. Afgelopen najaar bracht de band nog twee nieuwe nummers uit, hieronder het klinkende bewijs van de absolute coolness en retestrakheid van TRAAMS.

 

Californië is ook vertegenwoordigd op de komende LC-editie: Miya Folick neemt haar hitpotentiële surfpunk mee naar Amsterdam. Ze vliegt nog een beetje onder de radar, maar dat zal niet lang meer duren als ze dit soort nummers af blijft leveren. In 2015 kwam haar Strange Darling EP uit en afgelopen jaar kwamen de goed ontvangen singles Pet Body (hieronder) en God Is A Woman uit. Melancholische zomermuziek waarbij soms flink het fuzzpedaal wordt ingedrukt en ze de andere keer klinkt als een rauwere versie van Florence Welsh. Miya Folick is in ieder geval lekker aan het experimenteren en daar zijn wij graag getuige van.

 

Op het gebied van nieuwe bandjes is het Australische Skeggs de ontdekking in de nieuwe programmatoevoegingen. De eerste klinkt zoals de YouTube-still hieronder: vier langharige gasten die tussen het skaten en muziekmaken door pizza liggen te eten op de bank en films kijken met hun kwijlende mond open. Maar laat je niet voor de gek houden, want deze slackers hebben het Howler-potentieel (ken je die nog!) in zich. En dat zeggen wij niet zo snel over een band. #TIP

 

Nieuw-Zeeland is ook prima vertegenwoordig op 26 en 27 mei, want zowel Kane Strang en Fazerdaze komen van dit eiland op het randje van de aarde. De eerste is lekker bezig, zijn debuutalbum Blue Cheese wordt uitgebracht via het legendarische Flying Nun Records (The Courtneys, The Chills) en Dead Oceans (o.a. Strand of Oaks, Julianna Barwick, Kevin Morby en Ryley Walker). Die plaat hebben we al een paar keer geluisterd en dat verbaast ons dus ook niets. Klinkend als Pixies met Panda Bear als frontman, zoiets. Zijn plaat heeft hij van voor tot eind zelf opgenomen, tijdens London Calling gaan we horen wat een live-band met zijn verbluffende opname-talent gaat doen.

 

Als ‘warme lo-fi-droompop’, is vandaag de muziek van Fazerdaze aangekondigd voor London Calling. Amelia Murray is met Fazerdaze al een tijdje bezig aan de andere kant van de wereld, maar komt nu ook onze kant uit om ons te overtuigen van haar dromerige lo-fi-pop. Ze speelde eerder al met Connan Mockasin en UMO en ook zij brengt binnenkort haar debuut uit bij Flying Nun Records. Mooi gezelschap daar in Paradiso eind mei!

 

Meer informatie
London Calling vindt plaats in Paradiso op 26 en 27 mei. Weekendkaarten voor het festival kosten 35 ,- euro, dagkaarten voor London Calling kosten twintig euro. Kaarten zijn te koop via deze pagina.

WEBSITE LONDON CALLING: www.londoncalling.nl
FACEBOOK-EVENT: https://www.facebook.com/LondonCallingNL/