Feature

TDI GEAR: tips om je muziekleven nog mooier te maken


3 juni 2016

Hij is weer voorbij, die mooie zomer. Terug naar werk, of school, met bijbehorende treinreizen en files. Gelukkig is er altijd muziek, én allerhande gear en apps om je leven in deze zware tijden wat aangenamer te maken.

PokketMixer pocket-mengpaneel
Voordeel van weer beginnen met school of werk is dat je je eigen bovenmatig ontwikkelde muzieksmaak weer aan je vrienden of collega’s kunt opdringen. De PokketMixer maakt dat nog makkelijker. Dit mini-mengpaneel meet 11 bij 8 bij 3 centimeter en 130 gram, dus past vrij letterlijk in je zak. De mixer heeft geen stroom nodig en beschikt over de basisfuncties die je nodig hebt voor een onvervalst potje platen draaien: tweekanaals equalizer, cue, master, overblender en twee meegeleverde 3,5mm jacks.

PokketMixer mini dj-mixer (€89,95)
Verkrijgbaar op pokketmixer.com

AliExpress universele bluetooth-ontvanger
In tijden van Spotify, Apple Music, Deezer en wat al niet meer, ga je tijdens je dagelijkse achter aansluiten in de file natuurlijk niet jaren ‘90-stijl lopen kloten met cd’s. En voor alle auto’s die niet zijn uitgerust met een hippe autoradio die streaming ondersteunt, koop je voor een paar schamele euro’s een universele Bluetooth-ontvanger van webshop AliExpress. Simpelweg inpluggen in de aux en koppelen met je telefoon, en je luistert op weg naar wat er maar in je opkomt.

AliExpress A2DP Wireless Bluetooth Car Kit (€4,63).
Verkrijgbaar op nl.aliexpress.com

Boom – App voor iOS
Het is treurig gesteld met de standaard oordopjes van Apple. Als je in de trein een beetje op niveau van onze playlist wil genieten, kun je een high-end koptelefoon kopen, of je download Boom. Dit is een muziekspeler met een reeks opties die je muziek beter laten klinken, zoals een bas-equilizer of aanpasbare surround sound. Het effect is goed, maar Boom heeft één groot nadeel: het werkt alleen met je eigen muziekbibliotheek, niet met streamingdiensten.

Boom: Music Player with Magical Surround Sound (€2,99)
Te downloaden in de App Store.