Live

The Daily Indie presenteert The Buttertones in Sugarfactory op 6 september


14 juli 2017

The Daily Indie Presents The Buttertones
Woensdag 6 september

Als er dit jaar nog een lijstje met meest onderschatte platen van het jaar wordt gemaakt, dan moet Gravedigging op z’n minst in de top drie! De blauw-oranje en derde plaat van de band staat van boven tot beneden vol met indiesurfklassiekers-in-de-dop. Op 6 september speelt de band uit Los Angeles in Sugarfactory met de Amsterdammers van Teddy’s Hit als support en The Daily Indie presenteert ‘m. High five! 

Mocht je aangetrokken worden door ‘funky en filmische surfpunk voor liefhebbers van Talking Heads en ergens iets van The Cramps in de verte’, dan zou ik die agenda van je er maar eens bij gaan pakken. Met een moddervette reverbsound uit de jaren vijftig, highschool-koordjes, zoete soul, verleidelijke doo-wop, ruig feestende saxofoonpartijtjes en evenwicht zoekende gitaarlijnen die van links naar rechts over de plaat deinen. Oldskool, nostalgisch, vlijmscherp, inventief en helemaal doorgetrokken naar 2017. Ons favoriete nummer van die laatste plaat? Toch wel het liedje Matador waarschijnlijk, met dat hooooooggeeee zanglijntje in het couplet.

 

 

Innovative Leisure
Kijk, wij vinden de band heel erg tof, maar let wel: The Buttertones is getekend bij Innovative Leisure, een keurmerk van jewelste. Onder meer The Molochs, BadBadNotGood, Nosaj Thing, Holy Fuck, Nick Waterhouse, Tijuana Panthers en voorheen ook Allah-Las brengen hun muziek uit via dit label. Zelf zegt de band over hun plaat: ‘Gravedigging is more a movie waiting to happen than an album or a soundtrack just waiting to inspire a movie.’ Wat moeten wij er verder nog over zeggen? Onze god zeg, dit is potverdomme gewoon een lekker bandje!

Voordelen als The Daily Indie lid
Wij presenteren The Buttertones in Sugarfactory, dus dat betekent dat er weer een mooi ledenvoordeel aan is gekoppeld. Als jij lid bent van The Daily Indie, dan ontvang je automatisch de ledenmail met daarin de korting. Nog geen lid? Word het dan hier via onze site!

WEBSITE SUGARFACTORY | FACEBOOK-EVENT