New Music

IN PREMIÈRE: de hypnotiserende en gloednieuwe single Nergens Heen van Figgie


18 maart 2017

Zit je al een beetje in je weekendvibe? Dan hebben wij een primeur waarmee je er nog net even wat lekker in komt te zitten. Vandaag gaat bij ons de nieuwe single Nergens Heen van Figgie in première en vanavond speelt de band in EKKO met The Great Communicators! 

Vorig jaar bracht de band zijn eerste EP De Familie uit, over de invloeden van de band vertelde oprichter Paul Scheenstra het volgende tegenover 3voor12/Utrecht: “Ik ben een erg groot fan van de New Yorkse band Porches. De zanger heet Aaron Main en zijn stem is geweldig! Ook de plaatsing van zijn zanglijnen is erg interessant. Verder luister ik veel naar Eefje de Visser, Weval en Unkown Mortal Orchestra.” Dat Porches- en Eefje de Visser-gedeelte is op een prettige manier terug te horen in de achtergrond, maar allesbehalve overstemmend. Figgie heeft een eigen sound en visie en dook de Kytopia-studio in van Roy van Rosendaal om die vast te leggen op een debuutalbum. Het eerste resultaat van die plaat luister je hieronder:

 

 

Hand-in-hand met hypnotiserende effecten, heeft de band er audiovisueel een bijzonder goed voorproefje van hun album gemaakt. Scheenstra laat de lichteffecten over zich heen stromen en zingt over onzekerheid en het verlangen om ergens te schuilen. ‘Ik kan nergens heen, ik kan nergens achter blijven staan.’ Het is een combinatie van de directheid van Scheenstra’s Nederlandse teksten, de elkaar ophitsende instrumenten en de onheilspellende video die van het nummer een behoorlijk intense ervaring maken.

Live zien?
Wil je de band in actie zien, dan moet je vanavond (18 maart) naar EKKO gaan, waar Figgie speelt daar met The Great Communicators. Ga je dat niet redden, dan speelt de band ook op zaterdag 25 maart in de kelder van Vera en tijdens Radio Mortale Live op donderdag 30 maart. #aanradertje