New Music

De nieuwste single Tossing Tears van Twin Peaks laat je meezingen voordat je er erg in hebt


19 juni 2017

De laatste jaren is Twin Peaks uitgegroeid tot een waar fenomeen. Of dat te maken heeft met het feit dat ze de naam van de beroemde cultserie dragen is niet bekend, maar het moge duidelijk zijn dat de band het succes in ieder geval dubbel en dwars verdiend heeft.

De afgelopen jaren leek Twin Peaks vaak een beetje de vreemde eend in de bijt tussen de andere bands in het genre. Waar andere bands vaak al vrij snel op een steady koers zaten moest Twin Peaks de afgelopen jaren een klein beetje zoeken naar een eigen identiteit. De wisselende bezetting en de constante veranderingen van stijl waren vaak moeilijk te volgen, maar het laatste jaar lijkt de band wat rustiger vaarwater bereikt te hebben.

Het onlangs uitgebrachte Tossing Tears klinkt bij uitstek ook als een nummer van een band die zijn zaakjes op orde heeft. Het nummer is compleet, zit goed in elkaar en heeft bovenal alles wat je van een nieuw Twin Peaks-nummer verwacht. De zwoele ritmes, melodische gitaarsolo’s en het meezingmomentje aan het eind maken van Tossing Tears het meesterwerkje, het lijkt er dan ook verdraaid veel op op dat de band zijn draai gevonden heeft. We kunnen alleen maar hopen op meer.

Twin Peaks live zien? De band speelt op Welcome to The Village en op 22 juli met Mountain States in EKKO tijdens onze The Daily Indie Presents-avond. Lid van The Daily Indie? Dan ontvang je 2,50 euro korting!