New Music

Sheer Mag neemt op de rollerdisco van Need To Feel Your Love geen genoegen met de valse belofte van romantiek


19 juni 2017

Het is al vaak gezegd, muziek kan soms precies je gevoel weergeven. Dat is allemaal leuk en aardig, maar zit het hem niet veel meer in het feit dat je in muziek dingen kan zeggen die je eigenlijk in het echt niet hoort of durft uit te spreken? Maak er een liedje van en ineens zijn al je jaloerse gevoelens, wraakfantasieën en andere duistere gedachten hartstikke geoorloofd. Wat een vrijheid!

Sheer Mag’s Need To Feel Your Love – de titeltrack van het aanstaande debuut – gaat over een relatie die een punt heeft bereikt dat je alles gegeven hebt en er niet genoeg voor terug lijkt te krijgen. We’ve all been there. ‘I give you just what you want // I’m saying now you’ve got to give me just what I need // and baby I need to feel your love’ zingt Christina Halladay over een tegenstrijdig funky gitaartje.

Het geheel klinkt als een romantische rollerdisco in de seventies, maar dan met de lekkere punky stem van Halladay die duidelijk laat weten geen genoegen te nemen met de valse belofte van romantiek. Soms heb je gewoon iets meer nodig van iemand. En soms ben je er eigenlijk ook al lang klaar mee. ‘I made up my mind’ schreeuwt Halladay herhaaldelijk tegen het einde van het nummer en we schreeuwen het al dansend mee.

Overigens lijkt het debuutalbum van Sheer Mag absoluut geen valse belofte. Eerder hoorden we al Just Can’t Get Enough met diezelfde lekkere zomerse roadtrip/rollerdisco-vibe én de rauwe punkvocalen van Christina Halladay. Die zich inmiddels bij het rijtje te gekke vrouwelijke muzikanten mag voegen die de laatste jaren zijn opgestaan in de door mannen gedomineerde rockwereld. Denk Ellie Rowsell (Wolf Alice), Alicia Bognanno (Bully), Izzy Baxter (Black Honey), Haley Shea (Sløtface), Aurelie Poppins (Cocaine Piss), Hannah Greenwoord (Creeper) en ga zo maar door.

Debuutalbum Need to Feel Your Love van Sheer Mag is uit op 14 juli. Kopen die plaat!