Live

Win tickets en vinyl voor de weelderige soundscapes van Big Wild in Melkweg op 30 april


26 maart 2019

Big Wild
Dinsdag 30 april

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar dit jaar verscheen het debuutalbum Superdream van Big Wild. Een droom van weelderige soundscapes en meeslepende beats, ofwel de indie-elektronica van Jackson Stell. Op 30 april komt hij die plaat voorstellen in Melkweg en wij mogen niet alleen twee kaartjes, maar ook het vinyl weggeven!

Een reis naar Big Sur in Californië maakte zo’n indruk op hiphop-producer J-Beatz dat hij in 2012 Big Wild als project oprichtte. Al die tijd fungeerde Big Sur als muze voor Stell, zowel muzikaal als spiritueel. Daardoor klinkt Big Wild zoals het nu klinkt, absoluut niet als een hiphop-project. Zeven jaar nadat Big Wild het levenslicht zag, verscheen de eerste langspeler.

Missende puzzelstukjes
Als Big Wild maakte Jackson Stell al remixes voor gevestigde namen als ODESZA en CHVRCHES. Dat leverde hem een fanbase op om U tegen te zeggen en heel wat streams op Spotify. Toch leek de Amerikaan de tijd rijp te vinden om ook zijn individualiteit als artiest in de spotlight te zetten. Dat hij het ook zelf kan, bewees hij met heel wat singles en een debuutalbum op zak. Toch horen we op dat album ook een paar gasten. Rationale (6’s to 9’s) en iDA HAWK (Alley-Oop) leverden de missende puzzelstukjes.

De mix van synthpop, funky gitaren en disco – eenvoudig samen te vatten als indie-elektronica – laat geen enkele kans onbenut om de dansvloer onveilig te maken. Superdream klinkt alsof het gemaakt is voor een hete festivalzomer, maar eerst mag Jackson Stell zich bewijzen in Melkweg en dat wordt ongetwijfeld ook een feest in de hogere sferen van de Upstairs.

Kaarten winnen?
Wil jij heel graag die tickets voor de show van Big Wild in Melkweg én debuutalbum Superdream op vinyl winnen? Stuur dan vóór 27 april een e-mail naar ricardo@thedailyindie.nl en leg daarin uit waarom jij het concert van Big Wild absoluut niet wilt missen.

WEBSITE MELKWEG | FACEBOOK EVENT