New Music

White Denim is weer heerlijk hyperactief op nieuwe single Small Talk (Feeling Control)


6 april 2019

White Denim komt alweer op de proppen met een nieuw album! Pas vorig jaar verscheen het album Performance en nu al is de band terug met opvolger Side Effects. White Denim lijkt na de personeelswisseling van een paar jaar geleden weer in rustig vaarwater, al is de sound dat verre van. We worden op Small Talk (Feeling Control) wakker geschud door al het muzikaal geweld waar de korte plaat mee geopend wordt.

Het blijft discutabel hoe je White Denim moet omschrijven. Zo wordt het hokje psychrock vaak gebruikt, maar net zo goed blues, jazz of funk. Eigenlijk dekt niets de lading, want White Denim wisselt zelfs van stijl tijdens nummers. De single Small Talk opent sterk en doet denken aan een zomer van poppunk: lekker skaten in korte broek, met dit nummer als soundtrack. De korte track bouwt stevig op en heeft dat onmiskenbare psychedelische randje op de stem van zanger James Petralli.

Net als de songtekst, die afwisselt tussen controle voelen en die niet hebben, word je als luisteraar ook alle kanten op geslingerd. White Denim is zowel recalcitrant als nonchalant. Het is precies die eigenzinnigheid, die het viertal in een zee van indiebands altijd zo’n fris geluid geeft.

Small Talk (Feeling Control) staat op het album Side Effects, dat op 29 maart 2019 is uitgebracht.