Live

We maken vandaag de eerste namen voor Grunnsonic 2018: met onder meer Meadowlake, Electropoëzie, Launchable Socks en FLCTS


22 november 2017

Halverwege januari gaat er in elk hoekje van Gronigen weer lekker geshowcased worden tijdens Eurosonic Noorderslag. Van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 januari vindt het festival in samenwerking met Eurosonic traditioneel Grunnsonic plaats: een gratis toegankelijke showcase-avond voor Groningen acts, georganiseerd door POPgroningen. Wij hebben vandaag een aantal eerste namen die we bekend mogen maken. 

En om de spanningsboog niet nog verder op te rekken, dit zijn de namen: FLCTS, Launchable Socks, Hollow Men, Sascha Elisah, Electropoëzie, Inge van Calkar, Small Town Bandits, Maaris en Meadowlake. Zoals het hoort, zit er van alles tussen. Donkere elektronische muziek, singer-songwriters, videogamemuziek, popartiesten, rock- en indiebandjes. En wat is een betere manier om de bands voor te stellen dan met hun muziek?

Meadowlake maakt met muziek die zeer geschikt is voor liefhebbers van The National en The Horrors. Bijzonder interessante deelnemer aan Grunnsonic dit jaar en eentje die we volgend jaar absoluut in de gaten gaan houden.

FLCTS maakt duistere en elektronische muziek, complexe popliedjes en neemt haar publiek mee van festivals en popzalen naar de Berlijnse underground en laat je achter in een zwevende maar dreigende atmosfeer.

 

De dromerige elektronische pop van Launchable Socks zal je meenemen op een reis door een gevarieerd muzikaal landschap, waar computerige bliepjes en bloepjes afgewisseld worden met sfeervolle ambient-stukken.

 

‘Twee denkramen met één gedeelde vensterbank. Het ene raam levert de teksten. Het andere de muziek. Volledig symmetrisch. Volledig gestoord.’ Prima omschrijving van Electropoëzie.

 

Aangevuurd door acts als Manchester Orchestra slaagde Hollow Men er het afgelopen jaar in een eigen sound te ontwikkelen en live uitstekende shows neer te zetten. Begin 2018 komt het debuutalbum van de band, hieronder een promo met alle ins en outs.

 

De Groningse Sascha Elisah, van Friese komaf, speelde op haar achttiende een jaar lang in Nashville. Daar vond ze haar eigen sound. Haar prachtige stemgeluid, inclusief kenmerkend country randje, floreert over subtiel gitaarspel.

 

Altijd gekleed in het wit, met een bijpassende witte Fender Jazzmaster als finishing touch, is Inge van Calkar op een nooit eindigend avontuurlijk pad, met het mixen van popliedjes, gitaren en elektronica in de lijn van PJ Harvey en Garage.

 

In maart 2017 won Small Town Bandits nog het Rode Oortjes Festival in Groningen, waarna de band ook werd geselecteerd voor ‘De Grote Prijs van Nederland.’ Op 4 november 2017 released de band zijn tweede single: ‘For the Last Time.’

 

Een zinnenprikkelende band uit het Groningse is MAARIS. Gevormd door een stel jonge honden met een instrument en als gemene deler liefde voor de blues en rock.