Live

The Daily Indie Presents GOSTO: in BIRD, Simplon, Paradox, Paard én TivoliVredenburg!


1 april 2019

Door het hele land presenteren we maar liefst vijf shows van GOSTO rondom zijn schitterende nieuwe album dat deze week verschijnt. We beginnen op 11 april in Rotterdam en gaan vervolgens door naar Groningen, Tilburg, Den Haag en eindigen 11 mei in Utrecht.

Lid van The Daily Indie? Dan kun je met vrijkaartjes naar de show van deze indiepopper.

In 2016 verscheen Roel Gosto Vermeer zijn eerste album Memory Ivy, een spannende en broeierige plaat waarmee hij (letterlijk) van hier tot Tokyo optrad en miljoenen stream binnen wist te harken. Deze week verschijnt zijn nieuwe album What Do You Mean ‘You Need A Colour TV’, waarvoor hij samenwerkte met de Britse songwriter Will Knox en Benny Sings.

Onlangs lieten we nog de nieuwe video bij de single Cigarette online gaan: een uiterst spannende track die alle GOSTO-facetten blootlegt. Een melancholische zoektocht tussen donker en licht, met een glimmende laag soul and sex voor licht klamme nachten. Een sensuele lijn die doorgetrokken wordt op zijn uiterst zorgvuldig gearrangeerde en opgenomen album vol nocturnes.

Live komt GOSTO eveneens strak gedekt uit de verf, zo zagen we hem eens tijdens Sniester, waarover we schreven: “Het woord ‘magisch’ hangt in de lucht. De muziek is mysterieus, spannend, goed uitgevoerd en fascinerend om naar te kijken tot de allerlaatste noot. Ergens tussen de elektronische puntigheid van Klangstof en de jazzy vibes van Homeshake bewijst de band zijn geheimzinnige eigenzinnigheid die makkelijk in de grotere zalen van het festival had kunnen staan, maar juist hier helemaal op zijn plek is vanavond.”

The Daily Indie Presents
Alle shows die we organiseren met GOSTO zijn aangegeven op de poster. Meer informatie over ons lidmaatschap (voor slechts een tientje per jaar…!) vind je hier en alle informatie over onze The Daily Indie Presents-shows vind je hier.