New Music

TDI VIDEOSESSIE: de allereerste opnames van indiesupergroep Severin Bells gaan vandaag bij ons in première


1 april 2017

Door de eeuwenoude straten van Haarlem gonsde al wat langer de naam Severin Bells. Stuwende en mistige rockmuziek met klanken uit de New Yorkse underground van eind jaren zestig. Met bandleden van onder meer Twin Shades, Bat Country, BARTEK en Torii is het in het geniep een soort van indiesuperkwartet. Het videoteam van The Daily Indie heeft de primeur om hun eerste (live opgenomen) muziek naar buiten te brengen!

Maar laten we eerst eens even kort inzoomen op de band. Daarom stelden we zanger en gitarist Christophe Brabanders een aantal vragen om de band wat beter te leren kennen.

Christophe! We zien een paar bekende gezichten, met wie speel je allemaal in deze band? 
Severin Bells is een nieuwe Nederlands-Belgische band met Mick van het Nederend op gitaar, Bo Meskers achter de drums en Willem Oostendorp op basgitaar.”

Voor liefhebbers van welke bands is Severin Bells zeker geschikt?
In de muziek die we maken, is denk ik een mix van invloeden te horen die we allemaal wel tof vinden. Van nieuwe gitaarsounds als The War on Drugs en Kurt Vile tot klassieke songwriters als Nick Cave, Lou Reed en Bob Dylan.”

Klinkt goed, guys! Waar is het opgenomen en door wie?
“Het is live opgenomen in de Noorderlicht Studios van onze drummer Bo Meskers, in Breezand. Alles is gefilmd door Jilles van Kleef en Thomas Foster. Beiden van onze vrienden van The Mighty Breaks.”

En voor de komende tijd: wat zijn de plannen?
“Deze lente trekken we voor het eerst als band de studio in met producer Thijs van der Klugt om onze eerste nummers op te nemen. De bedoeling van deze sessie is dus om te laten zien dat we bestaan en geeft een beeld waar we mee bezig zijn.”

Alright, nu dus eerst even die live-opname van de nummers: One Two Combo en Older. Play it loud, motherfuckers!


 

Severin Bells live zien?
16-04 | Doornroosje, Nijmegen (support Sue the Night)
23-04 | Metropool, Hengelo (support Sue the Night)
03-05 | Woodstock 69, Bloemendaal (met MOOON)

One Two Combo & Older (Live at Noorderlicht Studios )
All music by Severin Bells
Recorded by Timo Duin
Mixed by Bo Meskers
Mastered by Timo Duin
Camera: Jilles van Kleef & Thomas Foster
Edit: Jilles van Kleef