TDI Radio

TDI Radio: luister onze uitzending bij Operator Radio terug over de vrouwvriendelijkheid van de Nederlandse muziekindustrie


8 maart 2019

Vorige week stond onze uitzending bij Operator Radio in het teken van Internationale Vrouwendag en dat is het vandaag. Net als vorig jaar monitoren we hoe het ervoor staat met vrouwen en/in onze muziekindustrie.

Primavera heeft dit jaar een 50/50 line up en dat is zelfs in 2019 een behoorlijk statement. Moeten festivals een quotum nastreven of lijkt het allemaal erger dan het is? Uit een onderzoek van Buma/Stemra blijkt dat slechts 13% van de leden vrouw is. Waar zijn de vrouwen in de muziekindustrie? En hoe ervaren ze het om one of the guys te (moeten) zijn?

In onze uitzending hadden we Marlies Waters en Marieke McKenna te gast. Waters was perspromotor bij V2 en labelmanager bij A.D.A. van Warner Benelux, inmiddels noemt ze zich ‘super-CEO’ van haar eigen PR-bureau en werkt ze onder meer voor Damien Jurado, Ron Gallo en Courtney Marie Andrews. McKenna is oprichter en labelbaas van Mink Records en werkt onder meer voor The Visual, Moon Tapes en Pitou.