New Music

SONG PREMIÈRE: A Fugitive – Penrose Stairs


22 augustus 2016

Net als Rome is een solocarrière niet op één dag gebouwd. Tot die ontdekking kwam ook Rosan Rozema, nadat ze in juni 2014 afscheid nam van haar band The Future’s Dust. Niet alleen moest Rozema de emoties van die periode verwerken, ze stond er in het muzikale proces voor het eerst alleen voor. Een trip naar Londen en een samenwerking met producer Chris Hamilton bracht echter schot in de zaak en zodoende ontstond A Fugitive, wiens debuutsingle wij met plezier in première laten gaan.​

Penrose Stairs is een van de vele songs die Rozema opnam in de zomer van 2015, of zoals de Groningse het zelf omschrijft: “Een donkere zomer waarin ik veel nadacht, interessante momenten meemaakte en me heel erg geïnspireerd voelde. Ik sloot mezelf elke dag op in mijn studio en dwong mezelf elke dag iets te maken of te schrijven. Ik kon mezelf heel onvoldaan voelen als dat een dag niet gelukt was.”

Een periode van donkerte en vol interessante momenten dus, en zo is ook de debuutsingle te omschrijven. In een relatieve korte tijdspanne weet A Fugitive aan de lopende band te verrassen met een onvoorspelbare en eclectische mix van triphop en postrock. Dit is een track die buldert tot de laatste seconde en tegelijkertijd wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke virtuositeit, waarin Rozema zich eindelijk van alle maandenlange kopzorgen lijkt te hebben bevrijd.

Live is A Fugitive niet minder spectaculair, zo bewijst ook de filmische live-video die voor Penrose Stairs werd gemaakt (zie hieronder). Voor allen die dit live willen zien duurt het wachten niet lang meer, want A Fugitive is geselecteerd voor de Popronde en zal dus – mogen wij aannemen – het hele najaar door het land optreden. En dan is er nóg meer, want later dit jaar zal er ook nog eens een EP verschijnen.