New Music

Remo Drive rekent af met het verleden op nieuwe single The Grind


29 april 2019

Vandaag stellen we een nummer aan je voor van een band waar we in heel het bestaan van The Daily Indie nog nooit over geschreven hebben: Remo Drive. En omdat zonder een korte blik in de geschiedenis van dit mierzoete indiepunktweetal je de context van de nieuwe single The Grind volledig over het hoofd ziet, delen we daar graag de nodige details over.

De sound van de band is waar emo en indie in de meest traditionele betekenis van het woord elkaar kruisen. Het is waar The Get Up Kids en American Football ontdekten dat de Pixies bestaan. De tracks hebben poppunkachtige, memorabele hooks met rammelende gitaren. De teksten gaan over alle worstelingen van het volwassen worden: prille relaties, verliefd zijn, je eigen bestaan en de toekomst. Remo Drive brengt melodrama in een verpakking waar je alleen maar vrolijk van kunt worden.

De onzekere toekomst en het label
Februari vorig jaar waren wij voor een moment toch bang dat de toekomst van de band niet zeker was, toen de groep op social media bekend maakte dat hij drummer Sam Mayths ontslagen had. De broers Erik en Stephen Paulson lieten weten dat de band ‘helaas niet werkte met Sam erin.’ Nog geen twee dagen later deelde het vanaf toen tweetal dat het bij Epitaph Records had getekend en dat het een nieuwe EP klaar had: Pop Music. En, zoals de titel suggereert, ging de band richting een wat meer poppy geluid. Zonder overigens op het gebied van charme iets in te leveren.

The Grind – de sleur
Zijn we weer bij? Mooi, want nu kunnen we je vertellen over onze favoriete single van het album Natural, Everyday Degradation, dat eind mei met de wereld gedeeld zal worden. Op het eerste gehoor, klinkt het wederom als een liefdesliedje van de band. Dat is enkel schijn, want ‘de sleur’ die in de titel genoemd wordt, is niet die van een liefdesrelatie, maar die van het hebben van een band, zo vertelt Erik bij de release van het nummer. Het voelde volgens hem niet meer dan natuurlijk om de connectie tussen de twee te benoemen. En met de in vorige alinea benoemde geschiedenis, kun je je mogelijk indenken over wie dit nummer nou echt gaat. Met deze zinnen: I could hear the friction / I could feel the grind, voorafgaand aan het hieronder uitgeschreven refrein, laat er zich weinig meer over aan fantasie:

‘Cause we’re falling out of love
Love, love
We’re falling out of love
Love, ooh, love’

Het bouwende intro is alsof je de geur van de lente kunt ruiken. Je voelt nieuwe energie en aan het einde sluit af met de triestige winter. Het combineert op een perfecte manier de nieuwe vibes van Pop Music met de vibe van het album Greatest Hits uit 2017. De lente is terug, en Remo Drive gelukkig ook.