New Music

In première: psychedelische slacker, Niko heeft het uitgevonden met Oh Yeah, Alright, Okay


6 juli 2017

De Haagse jongens van Niko zijn goed op dreef, links en rechts kom je de band al tegen op mooie festivals, de Parade en later dit jaar tijdens de Popronde. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we de première hebben van de gloednieuwe videoclip.

De eerste recensies zijn in ieder geval al goed voor de Parade, waarvan de officiële première van de voorstelling Oh Yeah, Alright, Okay overigens op 14 juli in Den Haag is. Maar voor nu: de nieuwe videoclip van Oh Yeah. En die is precies wat je verwacht en niet verwacht van de band rondom frontman Nik van den Berg. Het instrumentale nummer (afgezonderd van de diepe ohh yeaaahhss, alriiighhttss en okaays) is funky as fuck maar toch ook slackerig zoals we van de band gewend zijn. Met vleugjes Brian Jonestown Massacre en Jacco Gardner ook nog eens een ware psychedelische attractie.

Maar die clip, die clip! Wij weten niet of het de bedoeling is, maar wij liggen vijf minuten compleet dubbel om de langzaam in- en uitgezoomde shots van de band op willekeurige locaties. Om toch wat meer te weten te komen over deze vakkundige grappen- en muziekmakers, interviewen we Niko.

Voor alle muzikale prutsers die Niko nog niet kennen: kun je ons wat meer vertellen over jullie band?
“Niko. Band. Nieuw. Muziek. Video. Spelen. Merch: saus, sigaretten, shirts, et cetera. Slacker. Indie. Rock. Pop. Bas. Gitaar. Drums. Zang. Yes.”

Wat moeten we écht weten over Niko?
“Dat onze merchandise te koop is op www.nikointernet.com.”

Waar zijn jullie zoal mee bezig op het moment?
“We houden ons nu vooral bezig met de performance “Oh Yeah, Alright, Okay” op de Parade. Net Rotterdam achter de rug, maar zeker nog te zien in Den Haag vanaf 14 t/m 16 juli. Daarna zullen we doorreizen naar het altijd gezellige Amsterdam, waar ons theatrale concert nog te zien is vanaf 22 t/m 27 augustus. Deze mag je niet missen. Er zijn al dingen over gezegd in de trant van ‘wow’.”

Kun je ons iets meer vertellen over het nieuwe nummer, waar het over gaat en dergelijke?
“…”

Hoe is die video tot stand gekomen?
“Eerst pertatje gegeten. Met saus. Toen koffie gedronken. Sigaretje gerookt. Uurtje gebabbeld. Dag erna video geschoten. Het was heet. Helemaal verbrand. Toen aftersun gesmeerd. Dag erna: niks aan de hand. Videootje geëdit. Wat kan ik zeggen? Mink is een baas.”

Wat zijn de plannen van Niko voor de komende tijd?
“Parade. Schrijven. Parade. Spelen. Popronde. Nieuwe EP uitbrengen. Precies dat.”