New Music

Première! Wederom huilen geblazen met Stippenlift’s funky Gemaakt Voor Verdriet


24 februari 2017

Hugo van de Poel, AKA. Earth MK. II, AKA. Stippenlift heeft met zijn laatste project een compleet nieuw genre uit onze drassige grond gestampt: Nederpop-depriwave. En daarmee slaat hij de spijker op de kop. Hij maakt luchtige muziek met zwaarmoedige, Nederlandstalige lyrics. Een perfecte balans die je doet nadenken over je eigen emoties zonder uiteindelijk depressief met een fles wijn in bed te belanden.

Na onze kersthit Huilen (Kerst) is er nu Gemaakt Voor Verdriet, die vandaag bij ons in première gaat. Het gaat wederom over een life struggle, dit keer geen kerstaangelegenheid maar een deprimerend Nederland, met haar koude fronten en grijze wolken. Ons kikkerlandje, waar de eerste zonnestraal al zorgt voor overvolle terrassen, omdat we weten dat het elk moment weer voorbij kan zijn.

 

Een dag te laat om je ideale storm-soundtrack te zijn, maar gelukkig komen er nog genoeg regenachtige dagen. Het nummer beschrijft namelijk perfect hoe wij ons op gemiddeld 185 dagen per jaar voelen, met onze vochtige sokken, natte lokken en intens verlangen naar een warme deken thuis. Dit verhaal wordt gezongen door een gepijnigd klinkende Van de Poel, begeleid door funky drums en een eighties keyboard deuntje dat je met de heupen doet wiegen en tegelijkertijd mee doet pruilen met de lyrics.

In de bijbehorende video is de stijl van zijn andere project Earth MK.II terug te zien. Heldere kleuren en speelse animaties gaan gepaard met herkenbare scenario’s en trippy beelden. Alles ademt Hugo van de Poel.

Gemaakt Voor Verdriet is een onderdeel van de aankomende EP Gemiste Kansen, Vol. 2. Deze verschijnt op 3 maart en met een beetje geluk is het weer die dag net zo aangepaste-dienstregeling-dramatisch als gisteren. Gewoon zodat wij hem op repeat kunnen luisteren op een regenachtig perron, wachtende op onze extreem vertraagde trein.