New Music

PREMIÈRE: herboren Efterklang brabbelt niet, maar boeit


13 oktober 2016

Eerder dit jaar verscheen het eerste album van Liima, een nieuw project van Efterklang-leden Casper Clausen, Mads Brauer en Rasmus Stolberg. Op het gek getitelde debuut – ii – bleek het drietal beïnvloed door Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse muziek. Het trio blijkt ook geïnspireerd door Indiase cultuur: een paar jaar geleden maakte de band een einde aan de huidige vorm van Efterklang, maar inmiddels heeft de reïncarnatie plaatsgevonden. Van dat gloednieuwe Efterklang mogen we de videoclip bij Stillborn in première laten gaan.  

Stillborn is het derde nummer van LEAVES – The Colour of Falling, een opera waar Efterklang samen met The Happy Hopeless Orchestra aan heeft gewerkt. In 2015 werd het stuk zestien keer uitgevoerd voor een uitverkochte schuilkelder in Kopenhagen, maar vanaf 4 november mag de hele wereld meegenieten van de meeslepende combinatie van minimalistische instrumentatie en mysterieuze teksten.

LEAVES – The Colour of Falling komt 4 november uit via Tambourhinoceros. Efterklang en The Happy Hopeless Orchestra voeren de opera in maart 2017 uit in Muziekgebouw Eindhoven, De Oosterpoort, De Doelen en Muziekgebouw Amsterdam, als onderdeel van het rondreizende festival Cross-Linx.