New Music

PREMIÈRE: dwalen door de Tuin der Lusten van The Black Marble Selection


23 januari 2017

Op ons kleine kantoortje in het centrum van Rotterdam heeft Greener Than The Other Side aangenaam veel rondjes gedraaid. En op alles waar ‘The Black Marble Selection’ in het mailonderwerp staat, hebben we sindsdien een auto-reply met ‘JA’ ingesteld. De nieuwe plaat – die 24 februari via V2 Records verschijnt – is namelijk van voor tot achter dichtgesmeerd met smerig lekkere psychpoppers en staat ramvol beat, garage, orgeltjes en uptempo sixtiesswingers. Dus op de vraag of wij een première van The Black Marble Selection wilde doen: JA! 

Als wij in ons glazen bolletje kijken: dan zien we de band uit Tilburg een heerlijk jaartje tegemoet gaan. Weten waarom? Check dan hieronder maar eens snel de gloednieuwe single die vandaag bij The Daily Indie in première gaat! Garden Of Delight is de tweede single van hun nieuwe album, dat de band opnam in de Rotterdamse PAF! Studio van Dave von Raven (The Kik) en Marcel Fakkers (The Madd). Die samenwerking tussen de producers en hun studio levert verbluffend lekkere resultaten op, getuige het nieuwe werk van onder meer The Stangs en The Jerry Hormone Ego Trip. De single Garden Of Delight is een van de elf voorbeelden waarom je alvast uit mag gaan kijken naar eind februari, wanneer Greener Than The Other Side uitkomt.

 

 

Garden Of Delight
Het blijkt in ieder geval dat jongens er veel zin in hebben, want toen we hen vroegen om een klein stukje uitleg bij de clip, kregen we dit mooie stuk teruggestuurd.

“De nieuwe single en videoclip Garden Of Delight van het nog te verschijnen album Greener Than The Other Side, brengt je terug naar een oeroud verhaal: de Tuin der Lusten. 
Tot nu toe hebben we altijd het beeld zelf bepaald bij onze muziek, maar sinds we een nieuw geluid hebben stonden we voor een nieuwe uitdaging wat videoclip betreft. We brainstormen altijd binnen de band tot iemand met een idee komt waar iedereen zich goed bij voelt. In dit geval was Thijs Bus degene met de wilde plannen.

Een grote studio, honderden nep planten en decorstukken waren nodig om het idee over te brengen. Veertig studiolampen plus een heleboel rookmachines en niet te vergeten: twee personen die zo gek waren om mee te doen als personages in de clip. Tof idee, maar nu moesten we nog al die teringzooi gaan regelen. Meestal haken we hier af en gaan we iets doen wat je met een kater ook nog wel voor elkaar krijgt. Die kater is in het verhaal gebleven alleen hebben we toch een keer ons best gedaan om alles te regelen, lenen, huren en op te bouwen. Met een minimaal budget, drie dagen sjouwen in een studio die in duisternis gehuld was, continu je nek te breken over kabels van rookmachines en lampen en met het koude zweet in je nek van de bierproeverij die de avond van tevoren ontzettend belangrijk was.

Maar goed, na drie dagen als een kip zonder kop door de studio gelopen te hebben schijnt de camera toch wat toffe beelden te hebben opgevangen! Voor ons gevoel hebben we een stap voorwaarts gezet met ons nieuwe album Greener Than The Other Side. Bij dezen een voorproefje van wat komen gaat. Enjoy!”
The Black Marble Selection

 

Nieuwsgierig naar die eerste single trouwens? Die vind je uiteraard ook bij ons!

LIVE-DATA
02 maart  –  V11, Rotterdam
03 maart  –  Melkweg, Amsterdam
10 maart  –  Hedon, Zwolle
11 maart  –  Paradox, Tilburg