New Music

PREMIÈRE! Adam & The Relevants doet hélemaal niets in de video bij bombastisch Golden


2 november 2016

Weet je nog, die vrolijke, onbezorgde EP genaamd VI van Adam & The Relevants? Die tijd ligt alweer drie jaar achter ons en inmiddels is ook het ijzersterke, zelfgetitelde debuut van de Amsterdams-Utrechtse gitaarpoppers alweer een tijdje uit. Van dat debuut is nu de single Golden voorzien van een bijbehorende video en die gaat vandaag bij ons in première. 

Hoewel Golden op muzikaal vlak bombastische en euforische proporties aanneemt, heeft deze track minder met het veroveren van goud te maken en meer met helemaal niets doen. “I don’t have anywhere to go / not anywhere important”, zijn de veelzeggende woorden van Adam, gezongen in een gelikt Noord-Engels accent. Dat gevoel wanneer je helemaal niets te doen hebt, vond ook zijn weg naar de video. “Je bent eigenlijk vier minuten aan het kijken naar iemand die helemaal niks aan het doen is”, aldus de frontman.

 

 

Najaarstour Adam & The Relevants
De release van de video bij Golden geeft het startsignaal voor het najaarstourtje van de band. Maar er is nog een reden waarom je nú kaartjes moet gaan afschaffen, vertelt Adam. “Afgelopen tijd hebben we veel nieuwe liedjes geschreven en we zijn enthousiast aan het demo’en. Zelf ben ik natuurlijk lyrisch, maar de echte test is ze live spelen. Dan zie je of het publiek het net zo leuk vindt als jijzelf.”

Wanneer moet je waar heen om Adam & The Relevants in the flesh te zien? Kijk hier eens:
4 november – Altstadt, Eindhoven
5 november – De Vorstin, Hilversum
12 november – Het Vliegende Paard, Zwolle
25 november – Patronaat, Haarlem