New Music

NEW VIDEO: Temples – Mesmerise


22 januari 2014

temples band

 

De Britse psych-rockband Temples is nu wel heel dichtbij de release van hun debuutplaat ‘Sun Structures’. Single Mesmerise, een energieke song die de gouden middenweg tussen rock en psychedelica vindt, is de meest recente stap in de richting van het in februari uit te komen album. De single kwam al in november 2013 uit, maar is nu verrijkt met een officiële videoclip.

 

Balans
De Britten, die onder meer Oasis’ Noel Callagher tot hun fans mogen rekenen, debuteerden op indrukwekkende wijze. Binnen twaalf maanden toonde Temples, met vier verschillende singles, talent. Een geluid dat weliswaar in te delen is qua genre, maar verder haast te mooi is om met woorden te beschrijven. Invloeden van zonnige surfpop tot garagerock, als dreigende donderwolken, zijn hoorbaar.

 

Muzikale reis
Ook Mesmerise blijft perfect in balans. Niet te vrolijk, niet te donker, het hele nummer staat in dienst van de fijne muziek die Temples uitdraagt. Op sommige momenten zweverig, maar de Britten schuwen ook niet om de gitaren uit de kast te trekken en de volumeknop naar rechts te draaien. Temples presteert het de luisteraar mee te nemen op een muzikale reis. En dat binnen vier minuten. Mesmerise is één van die spaarzame alternatieve tracks die zonder moeite te beluisteren is.

 

Airplay, een doorbraak en festivalshows voor Temples? Wie weet. Voor nu verdient vooral 10 februari, de releasedatum van het debuutalbum, een roodomcirkelde plaats in de agenda van elke psych-rock-minnaar.