New Music

NEW MUSIC: Shame – The Lick


4 juli 2016

De jonge Engelse gasten van Shame, allemaal rond de achttien, zijn goed bezig. Onlangs stond de band nog op Glastonbury, en eind van dit jaar zal Shame onze buren in België aandoen. Voor de video van hun track The Lick dook de band de studio in.  

In een felverlichte ruimte in de Dropout Studios zit een ventje over een gitaar gebogen. ‘Dit is hoe het begint’, zegt de zanger, terwijl hij met zijn blotebillengezicht quasi-stoer over een muurtje hangt met een sigaret in zijn hand. De jongens van Shame willen vermoedelijk met hun houding een soort urgente lading geven aan de track, die desondanks een beetje ongeloofwaardig overkomt door een duidelijk gebrek aan spontaniteit. De band gaf in interviews al aan dat het spontaniteit juist belangrijk vindt bij performances, maar daar is in deze video weinig van te merken.

Zonde, want de track zelf zegt genoeg. En dat is wat de band redt: de kwaliteit en nonchalance van de muziek. Frontman Charlie Steen straalt met zijn slechte pak en theatrale moves bovendien weldegelijk charisma uit, en ook zijn voordracht heeft charme. We geven ze dan ook het voordeel van de twijfel en zijn benieuwd hoe deze band het live zal doen.