New Music

Mo Bedick kleedt puur venijn in een dromerig jasje


24 mei 2017

Met het rechtstreekse en ietwat schizofrene O-Town Shit Town laat Mo Bedick de hele wereld weten dat slaapkamers toch echt de beste opnamestudio’s zijn. Mo Bedick (het alter ego van de achtienjarige Maurijn Wieringa uit Leiden) componeerde het nummer in zijn eentje en speelde ook alle instrumenten (behalve de drums) zelf in. Het resultaat is een dromerige track, die in de refreinen onverwachts hard uit de hoek komt.

Het feit dat O-Town Shit Town is opgenomen op een slaapkamer, doet weinig aan Wieringa’s componeerkunst af. Wie goed luistert, merkt meteen de symfonie van verborgen gitaarlijntjes en flinterdunne synths op, in de coupletten vloeiend in elkaar overlopend dankzij een enorme bak galm. Als het refrein er dan ineens met grof geweld inknalt, blijkt dat Mo Bedick nog veel meer in zijn mars heeft dan je in eerste instantie zou denken. Dankzij de cynische tekst en het grote contrast tussen couplet en refrein heeft deze track een venijnige, bijna schizofrene vibe. Dit smaakt overduidelijk naar meer.

Wieringa zal dit jaar op meerdere plekken in Nederland gaan laten zien wat hij in huis heeft, en het zal ongetwijfeld nog best een uitdaging blijken om een complex nummer als O-Town Shit Town live te spelen. Vertrouwen is er zeker, want we hebben hier immers te maken met de jongen die het voor elkaar kreeg dat allemaal op te nemen tussen zijn bed en zijn bureau. Als hij die houding niet meer loslaat, dan gaan we de komende jaren nog veel horen van Mo Bedick.

Live zien? Mo Bedick speelt op 4 november met 45ACIDBABIES tijdens onze The Daily Indie Presents-show in De Schuit!