New Music

Matt Maltese’s Comic Life biedt troost op dagen dat je liever wilt verdwijnen


23 november 2017

Matt Maltese heeft een stem die onder je huid kruipt. Zo eentje die je binnen een paar seconden al in z’n greep heeft. Al vanaf zijn debuut-EP brengt hij prachtige melodieën, vol persoonlijke thema’s, kalmte en subtiliteit. Niet gek ook, als je bedenkt dat hij die plaat in zijn slaapkamer heeft opgenomen en zachtjes moest zijn om de rest van de bewoners niet al te zeer lastig te vallen met zijn muzikale taferelen.  

Op zijn wonderschone nieuwste single Comic Life komt het Zuid-Londense talent dichtbij een gevoel dat af en toe je leven binnen komt stormen. Geen zin hebben in de dag, alles gaat tegelijkertijd mis en eigenlijk wil je je gewoon verstoppen voor de rest van de wereld. Je laten beschermen door een dekenfort en de buitenwereld maar z’n gang laten gaan. Zoals Maltese zelf zegt: “It’s about those pathetic moments when your life seems like one big Channel 4 sitcom. Moments when you don’t want to leave the house, you want another drink, you want to whine and, in my case, write another sad song.”

Op een slepende maar minimalistische en troostende wijze bezingt hij hoe everything’s going on outside, zang die hier en daar verrassend mooi van laag naar hoog schiet. Een pareltje in Maltese’s nog kleine maar veelbelovende oeuvre.