New Music

Levert King Gizzard dan toch nog zijn vijfde album af in 2017?


27 december 2017

Week 52 is al ruimschoots onderweg en dat betekent dat er dus nog een King Gizzard-album in het vat zit. Inmiddels verschijnen er links en rechts allemaal singles van het Australische zevental en zegt frontman Stu Mackenzie tegenover Consequence of Sound dat het album verwacht wordt “very, very late in the year.”

Dan zijn er nog vier dagen over tot en met het einde van het jaar en dat lijkt de band zich ook te beseffen blijkt op zijn Facebook-pagina:

 

Best of 2017
Begin december vertelt Mackenzie nog dat het album nog ‘samen moet komen’, maar dat het in ieder geval ‘less themed‘ zal worden dan de andere albums. In hetzelfde gesprek met Consequence Of Sound vertelt de zanger/gitarist: “The idea for the fifth one was to have all of the songs – they’re definitely not B-sides or anything. They’re more songs that didn’t work in any of the the rest of the four records, or they didn’t fit into any of those categories that well, or they came together slightly after when those records came together.”

Afgaande op die laatste singles Beginners Luck, Greenhouse Heat Death en The Last Oasis, wordt dit misschien ook nog wel eens een van de beste platen van het jaar. Want ook al ben je misschien een beetje murw geslagen door alle releases van King Gizzard dit jaar en kun je het allemaal niet meer bijhouden, deze singles zijn absoluut de moeite waard. Het zijn van die stoffige, jazzy en schijnende, oosterse nummers vol King Gizzard-magic.