Live

Laat 2019 nog één keer over je heen blazen met de luchtmuziek van Jungle By Night (Patronaat, 14 december)


5 december 2019

Jungle By Night bestaat dit jaar alweer tien jaar. Een tinnen jubileum dat de band dit najaar viert met een reeks concerten door het hele land. Wij hebben kaarten liggen om dit met de band te vieren in Patronaat op 14 december.

Deze zomer zagen we de band onder meer tijdens Lowlands en Zomerparkfeest, waar we schreven: ‘Een recensie die zichzelf schrijft door simpelweg een rondje door het publiek te lopen. ‘Een beetje luchtmuziek vind ik het.’ Mooie term, zeker. ‘Goede band om een jointje bij op te steken’, zegt een grijnzende zestiger. Maar de meest originele: ‘Vind het een beetje Stranger Things-achtig.’ Ja, wow, zo kun je er ook naar luisteren. Niet dat Jungle By Night op de bands uit de soundtrack lijkt, maar de muziek zou met zijn buitenaardse synth-melodieën toch verdomd goed onder de serie passen.’

Negenkoppige orkaan
Tijdens de show in Patronaat heeft de band de keuze uit maar liefst vijf albums en staat er voor zeshonderd concerten aan ervaring op het podium. De laatste plaat Livingstone verscheen vorig jaar: ‘Met Livingstone heeft Jungle by Night door het zoeken naar nieuwe vormen nu een geheel eigen sound ontwikkeld’, schreef Jazzism. Geluiden die meer de elektronische kant op zijn gegaan en wat minder afrobeat dan voorheen zijn. Wees niet bang: het zijn nog steeds ongelooflijke krakers die dit negenkoppige collectief als een orkaan over je heen blaast met drums, gitaren, synths, percussie en een arsenaal aan blazers.

Winnen?
Wil je nou met je beste vriend of vriendin ten dans vragen tijdens een avondje Jungle By Night in Haarlem? Dan moet je vóór 12 december een berichtje naar ricardo@thedailyindie.nl en ons vertellen waarom je die donderdag graag naar Patronaat wilt.


WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT | TICKETS