Live

L.A. Witch, Levitation Room en Umut Adan op één avond in Paard? Believe the hype! (29 juni)


11 juni 2019

L.A. Witch, Levitation Room & Umut Adan
Zaterdag 29 juni

Op een of andere manier heeft het Paard het voor elkaar te krijgen om deze drie bands op één avond bij elkaar te krijgen voor een kwijl-uit-je-mond-lopend-affiche. Wij nemen je mee en vertellen je meer de acts die zaterdag 29 juni in Den Haag spelen.

De Haag popstad staat muzikaal sowieso in de hens de laatste periode, met festivals als The Life I Live, Rewire, Grauzone en Sniester. Onder meer, want er is veel gaande in Den Haag! En het resultaat mag er zijn: vorige week werd nog bekend dat 2018 met ruim 250.000 bezoekers het beste jaar in de 46-jarige geschiedenis van Paard was. Met deze avond moet die lijn door worden getrokken, let’s go!


L.A. Witch
In onze archieven vinden we L.A. Witch alweer terug in 2014. Naast het feit dat je je afvraagt waar de tijd blijft, is het goed nieuws dat de band weer naar Nederland komt. Ruim een jaar geleden speelde de gothpunkers nog in het Paardcafé. Het trio vierde toen nog de release van de spookhuisgarage-EP Octubre en een jaartje daarvoor van de gelijknamige debuutplaat, die werd overladen met positieve recensies.

De band haalt zijn invloeden uit onder meer oude horrofilms, Nirvana en jaren negentig-muziek. Het resultaat is precies waar je aan denkt bij de bandnaam: een partij duistere en met echo overladen muziek die over de zandvlaktes van Californië schalt. Slowcore voor liefhebbers van Mazzy Star en The Jesus And Mary Chain. Filmische muziek die best pop-noir genoemd kan worden, zoals dat weleens mooi omschreven wordt.


Umut Adan
Vintage Turkse psychrock is sinds Altın Gün geen goed bewaard geheim meer en dat is maar goed ook. Het was een van de dijkdoorbraken voor een breder muzikaal palet in Nederland. Ons land is haast te klein geworden voor alle muzikale invloeden van heinde en verre, maar er is altijd nog wel een mooi plekje te vinden. Zeker voor deze in Istanbul geboren Umut Adan, de Turkse muzikant die dit jaar zijn debuutalbum Bahar uitbracht.

Adan maakte die plaat met Marco Fasolo en Liam Watson, die op hun beurt weer werkten met bands als The White Stripes en The Kills. Die elf liedjes tonen maar weer eens de levenskracht van Anatolische rock. Adan vat de oude folksound, omwindt die aan met fuzzy gitaren en verpakt ze in maatschappijkritische teksten, waar meer dan genoeg brandstof voor is te vinden in het huidige politieke klimaat. Gelukkig woont Adan in Italië…


Levitation Room
Potverdomme weer eens tijd dat Levitation Room naar Nederland komt, want dat kan naar onze mening best wat vaker voor zo’n fijne psychband. Wij kwamen bij The Daily Indie deze sixties-adepten een paar jaar geleden tegen via releases op Burger Records en later presenteerden we in Amsterdam een show met Levitation Room en Nouveau Vélo.

Over het ontstaan van de band kunnen we het lang of kort hebben, volgens de heren gebeurde het gewoon: ‘Kind of like how humans crawled out of the slime and came into existence.‘ Precies. Het kwam allemaal tot nu toe wel samen op het kleurrijke debuutalbum Ethos en de release van Warmth Of The Sun en Midsummer’s Daydream. In de lucht hangen hallucinogene fluistertonen en fluisteren de refreintjes zachtjes over groene velden waar de euforische zomer boven zweeft. De bekende thema’s als liefde en leven blijken maar weer eens goed te werken.


WEBSITE PAARD | FACEBOOK-EVENT | TICKETS