The Daily Indie zoekt (altijd) aanstormende muziekjournalisten en creatieve mediamakers

 

Dat het gekke tijden zijn, is een understatement. Livemuziek is er nauwelijks, zalen en festivals staan op omvallen en muzikanten hebben het aanzienlijk lastiger om een podium te vinden voor hun muziek. Des te belangrijker is het om muzikale verhalen te blijven vertellen: nu, en straks wanneer we allemaal weer linksvoor met een biertje staan.

Bij The Daily Indie draait alles om aandacht schenken aan dat wat ergens anders niet (of niet genoeg) aandacht krijgt. Aan artiesten en hun muziek, maar ook aan muzikale initiatieven en de mensen achter de schermen die daar de motor achter zijn. Het coronavirus heeft alles op zijn kop gezet, iets waar we als muziekliefhebbers allemaal wat van merken – wijzelf als platform in ernstige mate ook. Maar stoppen is geen optie: wij leven voor de muziek. En straks als we weer mogen – daar wil je bij zijn.

Daarom zoeken we (altijd) nieuw bloed voor onze redactie!

> Ben jij een aanstormende, ambitieuze muziekjournalist? (een schrijver, of videomaker, podcaster, of iets heel anders?)

> Weet jij wat er speelt in de muziek, vooral in genres die een beetje eigenwijs zijn? (‘indie’ betekent voor ons trouwens ook gewoon elektronisch, hiphop, jazz, soul of iets anders, dus juist mensen met zo’n referentiekader zijn zeer welkom!)

> Heb je vette ideeën en neem je makkelijk eigen initiatief?

> Wil je graag mooie muzikale verhalen vertellen, beter worden in wat je doet en een netwerk opbouwen in de muziekscene?

Kom ons dan versterken!
Als medewerker van TDI krijg je alle ruimte en hulp om je stukken te schrijven, interviews met vette artiesten te doen en je eigen creatieve ideeën uit te voeren voor een publiek van tienduizenden volgers. We hebben altijd wat te doen en staan open voor nieuwe dingen. We geven je feedback om beter te worden, je kan (hopelijk snel weer) naar concerten en festivals en je doet waardevolle contacten in de muziek op.

Oh, en we deden voor corona regelmatig redactiedagen met workshops, bier, BBQ’s, feest en gezelligheid op ons kantoor in Rotterdam – hopelijk binnenkort weer.

Geïnteresseerd? Mail Robin op robin@thedailyindie.nl.
Vertel wat je graag zou willen doen en waarom en stuur (als je die hebt) ook wat voorbeelden van eerder werk mee.