Interview

INTERVIEW: The Drums


17 juli 2012

The Drums. Een band die volgens mij niet veel introductie nodig heeft (Ooooh mamaaaa, I wanna go surfffiiiing). Maar goed, wat zijn die jongens eigenlijk aan het doen? Zijn ze alweer bezig met nieuwe hits, hebben ze weer eens ruzie of stoppen ze ermee?

We vroegen het aan gitarist Jacob Graham terwijl de band aan het toeren waren in Amerika: “We zijn on the road en onderweg naar Chicago. Op het moment lees ik een prachtig boek, dat ik een paar dagen geleden ergens heb opgepikt, genaamd: Northern Farm: A Chronicle of Maine. Het gaat over een fantastisch jaar, doorgebracht worden op een kleine boerderij waar de auteur woont. Het is geschreven door de eerste Amerikaanse naturalistische schrijver, Henry Beston.”

Nieuwe Moog
Op tournee heeft Jacob veel tijd om te lezen, maar daarnaast heeft hij nog genoeg andere dingen te doen: “De komende tijd gaan we ontzettend veel optredens spelen en ik krijg een nieuw apparaat van Moog binnen: The Minitaur. Dat is een kleine bas-synthesizer. Daarnaast ben ik aan het werk voor komende releases van mijn eigen label ‘Holiday Records’.“

Volgens Jacob zal het nog wel even duren voordat we hem en zijn mini-bas-synthesizer te zien krijgen in Nederland: “We zijn best vaak in Nederland geweest en dat is altijd een genoegen. Maar we zitten nu even in andere delen van de wereld, ha ha. Het publiek in Amerika is energiek en geniet zichtbaar ook van de nieuwe nummers. Dat is altijd een opluchting! Daarna gaan we naar Japan, dat is altijd speciaal en een prachtige afronding van deze toer.”

Nieuwe plaat
De band gaat het voor de nieuwe plaat wat anders aanpakken dan bij de eerste twee: “Het plan is om deze keer alles wat rustiger te doen. Onze eerste twee albums zijn zo snel gemaakt. We gaan nu echt de tijd nemen en proberen om onze magnum opus op te nemen. Jonathan (zanger) en ik hebben al wat demo’s liggen waar we heel enthousiast van worden. Maar we zitten nog heel erg in het begin van het proces, dus alles kan nog gebeuren.”

Culturele aanraders
Vind je de muziek van The Drums leuk en ben je voor de vakantie nog op zoek naar een goed boek of album? Jacob geeft wat tips voor de verdwaalde lezer/luisteraar: “Hope In A Darkened Heart van Virginia Astley is mijn huidige obsessie. Wat een geluid! Het is eeuwig zonde dat zij niet in de plooien van de geschiedenis is blijven hangen. Een ander boek is ‘Past Watchful Dragons’ van Walter Hooper. Verder kijk ik heel erg uit naar de film Moonrise Kingdom!”

Last but not least wil Jacob nog een tip meegeven aan de lezers van The Daily Indie: “Ik wil iedereen graag aanmoedigen om goed naar elkaar te luisteren, elkaar te begrijpen en samen te werken. Daar kunnen alleen maar goede dingen van maken. Verpletter alle slechtheid die op je pad komt. Geweld is ongepast, dus wees creatief!”

Tot zover Jacob Graham van The Drums.