New Music

In première: zeil met Tolls over het glinsterende Nederlandse water met zijn nieuwe video bij 7 Knopen


1 augustus 2018

Deze zomerse week breken we op een prachtige manier doormidden met een nieuwe single van Tolls, het project van Daan van Beijeren. De Amsterdamse muzikant weet met een paar melodielijnen en zijn lichtende stem een gloed van licht om je hoofd heen te wekken. Voor de gelegenheid van zijn nieuwe single 7 Knopen besloten we Tolls te interviewen, dat vind je allemaal hieronder.

We volgen hem al een tijdje, want zo lieten we bijna twee jaar geleden al eens een single van Tolls in première gaan. Toen deed hij mee aan Popronde en bereikte hij de finale van de Grote Prijs van Nederland.Nu is hij helemaal terug met nieuw werk en dat klinkt frisser dan het al was. De golvende muziek van Tolls legt je bijna vijf minuten lang in een schommelend bootje in de omgeving van de Waddeneilanden, waarbij de gitaarpartijen glinsteren op het water en de zanglijnen als een bries over je lijf glijden.

Omdat we iets meer wilde weten over Tolls, de nieuwe single en de video, besloten we Van Beijeren een aantal vragen voor te leggen. Daaronder vind je de video bij zijn nieuwe single 7 Knopen.

Ha Daan! Voor mensen die je vandaag leren kennen: heb je voor ons een korte omschrijving van Tolls?
“Iemand die graag schrijft op een eiland. Het liefst Vlieland. Nederlandstalige liedjes, overpeinzingen, gedachten. Varen en schrijven.”

Wat meer informatie waar de single over gaat?
“Het gaat over het moment dat ik fulltime muziek ging maken. Ik kreeg veel meningen van familie en vrienden, die resulteerde in onzekerheid. Ik wilde het toch graag doen en ben verder gegaan. 7 Knopen is met 7 Knopen zeilen over de zee. Er is een stukje vaarwater ‘Het Schuitengat’ waar je een stuk af kunt snijden onder Terschelling. Daar kun je alleen over varen als het hoogwater is. Ik heb die meningen vertaalt naar zeilen en varen. Iets wat ik vaker doe.”

Hoe is de video tot stand gekomen?
“Collega Esther de Jong en ik eindigden onze huiskamertour op Oerol 2018 en toen werd de single ook uitgebracht. De video is gemaakt door Jonathan Sipkema en een mooie samenvatting van de tijd daar en het zijn op een eiland.”

En wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?
“Een album in november dit jaar en veel spelen. En schrijven natuurlijk. Altijd.”