New Music

In première: WOLVON laat overdonderend van zich horen met dromerige noiserock op zijn nieuwste wapenfeit Dust


28 maart 2017

Alweer ruim zes jaar is het eigenzinnige noiserocktrio WOLVON een van de aanjagers van de broeiende indiecultuur in Groningen. Naast het runnen van hun eigen undergroundpodium Lepel Concerts, brachten de drie baardmannen eveneens een handvol releases uit en verpletterden ze tot ver buiten Groningen met hun indrukwekkende live-shows. Nu kondigt de band zijn tweede langspeler aan en hebben wij het genoegen om de eerste single Dust te kunnen delen! En die is, op zijn zachtst gezegd, nogal lekker overdonderend.

Als we de single kort mogen samenvatten: weemoedig wegdromen in angstaanjagend gepiep. Met de volumeknoppen op standje gehoorbeschadiging horen we een recalcitrant krijsende gitaar, die gedragen wordt op een dikke basgitaarlijn die de luisteraar vangt als vliegen in dikke, klevende stroop. We durven wel te voorspellen dat de dromerige zang met de stroboscopisch pompende drums daarbij aanmoedigen om de voeten los te maken van de vloer. Liefhebbers van bands als A Place To Bury Strangers, The Sweet Release Of Death of stadsgenoot KIN zullen hier waarschijnlijk niet vies van zijn. Maar ervaar het vooral zelf: hieronder!

 

Het nieuwe album ease verschijnt op 13 april in drie varianten: LP, CD en cassetteband. Maar liefst drie labels brengen het album uit: Subroutine Records, Graanrepubliek Records en Tartarus Records. En dan kan het niet anders dan dat de het trio de lancering van ease verspreidt over drie shows. Op 20 april speelt de band een release-show in OT301, op 21 april in VERA en op 22 april in WORM.