New Music

In première: Without You van das bisschen Totschlag over lat-relaties, mensen die je mist en bijbehorende egoïstische en gefrustreerde gevoelens


4 maart 2019

Nog een kleine drie weken tot das bisschen Totschlag zijn debuutalbum Easy Care + Softener uitbrengt! De Hamburgs/Amsterdamse band laat niets aan het toeval over. Zo bracht de band eerder een interactieve video uit bij de single Auf Der A7 Wieder Stau. Vandaag gaat de nieuwe video bij Without You via ons in première.

Een single die duidelijk opbouwt naar nog iets veel groters, wat we ongetwijfeld gaan horen op 23 maart als de plaat uitkomt via Coaster Records in Nederland en Treibender Teppich Records in Duitsland. In de tussentijd maakte de band een clip bij Without You met videomaker Jonas Liebermann. Met als eindresultaat een vrij absurdistische video waarin allerlei gelei- en duivelsachtige menshonden die door en over elkaar heen kruipen.

Muzikaal past de genre-betiteling ‘brunchpop’ de band uitstekend als we synthpartijen à la Homeshake voorbij horen glijden en grooven op digitale slow-hiphop-drums. We stuurden via de elektronische snelweg een aantal vragen door naar de band om meer te weten te komen over waar de heren allemaal mee bezig zijn.

Wat houdt jullie op dit allemaal bezig?
“Naast het maken van muziek studeren alle bandleden momenteel in Amsterdam en Hamburg.”

Vandaag komt jullie nieuwe single uit bij ons: waar gaat Without You over voor jullie?
“De single en een groot deel van de aankomende plaat gaat over lange afstandsrelaties, mensen die je mist en de egoïstische en gefrustreerde gevoelens die daarbij komen kijken. ‘How am I supposed to sleep without you?’

Wat vinden jullie zelf tof aan het nummer en hoe die uiteindelijk uit het opnameproces is gekomen?
“Fabian – zanger van de band – heeft van tevoren demo’s opgenomen in zijn thuisstudio, om die vervolgens in het echt uit te werken in Studio Chefetage in Leipzig.”

Wat zijn de plannen voor de komende tijd met de band?
“We hebben een plaat die op 23 maart uitkomt genaamd Easy Care + Softener en we spelen rond die release een aantal shows in Nederland en Duitsland.”


Tourdata Das Bisschen Totschlag
19.03. Keulen (GER), Acephale, Neu, kaputt
21.03. Maastricht, ’t Keldertje
22.03. Rotterdam, V11
23.03. Amsterdam, De School, Subbacultcha (
27.03. Bamberg (GER), Pizzini
28.03. Berlin (GER), Loophole Berlin, Shameless/Limitless 
30.03. Hamburg (GER), YokoClub