New Music

In première: welkom in de kleurrijke green screen-wereld van Elsa Lester met de nieuwe video Pretty Bad, Man


1 juni 2018

Vandaag mogen we de nieuwe single van Elsa Lester in première laten gaan bij The Daily Indie! Een heerlijke DIY-artiest die je later dit jaar onder meer tijdens de Popronde tegen het lijft gaat lopen en die je mogelijk ook nog wel kent onder de naam Great Profile. Twee maanden geleden veranderde frontvrouw Lisa van Kampen de naam van de band in Elsa Lester, waarvan nu de nieuwe single plus videoclip Pretty Bad, Man het levenslicht ziet. 

Ze speelde eerder al met Big Thief, Yungblud en Chemtrails en laat zich inspireren door acts als Twin Peaks, Her’s, Hockey Dad en The Lemon Twigs. Fijn rijtje namen en dat kun je de frisse muziek van Elsa Lester ook zeker noemen. In drie minuten gaat deze garagepopper als een speer in de slipstream van acts Courtney Barnett en Pip Blom. Gitaar in de overdrive, soepel door de akkoordjes wandelen, mooi refrein erop schroeven en niks meer aan doen.

Toch wilden we zeker nog wel wat meer weten over Lisa en haar nieuwe werk, dus gingen er een paar vragen haar richting op.

Hi Lisa! Kun je ons iets meer vertellen over Elsa Lester?
“In januari 2016 ben ik echt serieus met mijn muziek begonnen. Daarvoor rommelde ik maar wat aan en wist ik niet zo goed wat ik wilde tot ik op een dag garagerock en indierockbands op Bandcamp ontdekte. Daar heb ik toentertijd heel veel inspiratie uitgehaald en al snel daarna schreef ik Happy Hollywood en Lemonade. Iets meer dan een jaar later was mijn eerste album Stress Relief klaar.”

“Ik heette voorheen Great Profile, maar heb dat een tijdje terug veranderd naar Elsa Lester omdat ik een ‘solo-artiestennaam’ wilde in plaats van een bandnaam. Veel mensen vragen mij “Waarom de naam Elsa Lester?” maar om eerlijk te zijn, zit daar totaal geen betekenis achter. Het is niet zo dat ik een groot fan ben van Frozen en mezelf daarom Elsa heb genoemd. Ik vond de voor- en achternaam gewoon leuk.”

Waar gaat het nieuwe nummer Pretty Bad, Man over?
“Pretty Bad, Man heb ik in de zomer van 2017 geschreven. Het nummer gaat over het missen van een persoon die ooit in je leven was en nu niet meer. De buitenwereld denkt dat het goed met je gaat, terwijl je alleen maar terug wil naar de tijd toen je nog contact had met die persoon. Ik ga geen namen noemen, haha!”

En hoe heb je deze kleurrijke video gemaakt?
“Ik heb altijd al graag een videoclip voor mijn eigen muziek willen maken en omdat ik het voor deze zelf wilde doen, kwam ik op het idee om een video te maken met een green screen. Ik heb er vervolgens eentje gekocht voor een paar tientjes en de clip opgenomen in het huis van mijn ouders. Het ziet er natuurlijk niet mega professioneel uit, maar dat was ook de bedoeling. Het moest er juist niet perfect uitzien. Er zit geen betekenis achter de clip en het heeft ook niks te maken met het nummer zelf. Ik wilde gewoon eens een video met een green screen maken.”