New Music

IN PREMIÈRE: The Mighty Breaks heeft een nieuwe, frisse sound op repeatwaardige single Monster Energy


12 april 2017

The Mighty Breaks (voorheen the Breaks) uit Voorschoten volgen we al een tijdje: zo deed de band al mee aan de Popronde in 2015 en tourden de jongens samen het land door met St. Tropez met hun garagepoptunes. De zes jongens hebben het maar druk: een aantal van de leden spelen ook in bands als Torii, Indian Askin en Severin Bells.

Gelukkig had de band nog tijd om een EP op te nemen, waarvan wij vandaag de eerste single (inclusief videoclip gemaakt door Jilles van Kleef en Thomas Foster, die zelf ook in de band spelen) vandaag in première mogen laten gaan!

 

 

Die eerste single heet Monster Energy, die ons aan de nieuwe sound van de band introduceert. Het twee minuten durende nummer bevat een mengelmoes van fuzzy gitaarsounds en orgeltjes. En ook tof: de band heeft sinds kort een saxofonist in hun midden, wat The Mighty Breaks onderscheidt van de ‘standaard’ garagebands. Naast invloeden van Black Lips en Guided by Voices horen we duidelijk dat The Mighty Breaks ook goed hebben geluisterd naar nineties-indierockhelden The Dandy Warhols, wat de band zeker niet misstaat: Monster Energy is catchy en heeft zeker een hoge festivalhitpotentie. 

Live zien? The Mighty Breaks brengt zijn EP uit op 20 april via Mink Records en op dezelfde avond geeft de band een tof release-feestje in V11, Rotterdam. Deze avond wordt gehost door Raven Aartsen (Mozes and the Firstborn), en het voorprogramma wordt verzorgd door de nieuwe Amsterdamse band Petersburg Orderer. Be there!