New Music

In première: The Max Meser Group combineert fictie met de kunst van het paaldansen in de nieuwe clip voor Shame Is Gone


30 april 2020

De in Spanje geboren muzikant Max Meser bracht al albums uit onder zijn eigen naam, maar eind februari was daar zijn debuutplaat als The Max Meser Group met Another Swing. Vandaag mogen wij de video bij Shame Is Gone in première laten gaan, een van de singles van het nieuwe album.

Geboren en opgegroeid aan de Costa Brava, vertrok Max Meser in 2012 naar Amsterdam om een muzikaal avontuur te beginnen. In 2016 kwam debuutplaat Change, gevolgd door Pictures in 2017. Voor dit tweede album werkte hij onder andere samen met Paul Weller, waar hij later ook mee op tour is geweest. Mede hierdoor is Meser tegenwoordig een graag geziene gast in de Engelse modscene. Zijn connectie met Weller loopt ook door naar Another Swing, dat geproduceerd is door Andy Crofts, wat dan weer een van Weller’s bandleden is.

De clip voor Shame Is Gone is gemaakt door de broer van Meser en is een uitermate interessante toevoeging bij het nummer. De clip begint met een point-of-view-shot waar je aangekeken wordt door twee vrouwen die in een Oost-Europese taal zeggen dat iets of iemand er niet uitziet terwijl deze persoon weer bij zinnen komt. Het blijkt een gekidnapte man te zijn. Na de aansprekende maar licht verontrustende woorden: “Lets have some fun”, begint het nummer. Gedurende de track kijk je door een psychedelische lens naar paaldanseressen terwijl je meegenomen wordt door de heerlijke gitaartoon. Meser zelf beschrijft de video als: “Een filmische representatie van het nummer Shame Is Gone, die fictie combineert van de kunst van het paaldansen.”

De video is even vaag als interessant waardoor je geboeid blijft kijken, benieuwd naar wat er nog meer gaat gebeuren terwijl je de beelden probeert te plaatsen en te duiden. Check hem hieronder zelf!