New Music

In première: Stillwave legt de liefde voor zijn oude Honda vast in nieuwe videoclip bij ’94 Civic


12 oktober 2017

Het muzikale trio uit Utrecht Stillwave is druk bezig geweest met het maken van een nieuw album genaamd Sell Another Soul. Vorige maand kwam de single She Flies A Tracer uit, vandaag gaat bij ons de nieuwe video bij ’94 Civic uit. Liefhebbers van de betere, eigentijdse new-wave: lees vooral door!

Stillwave maakt namelijk al wat jaartjes bloedstollend mooie muziek die fans van bands als The National en White Lies zeker kunnen waarderen. In november verschijnt de band zijn nieuwe album en daarop lijken jaren van experiment precies op hun plek te vallen. Hieronder legt de band nog wat meer uit over zijn nieuwe single en video.

’94 Civic
Volgens de band is ’94 Civic het oudste nummer op het album: “We hebben de track op een of andere manier nooit helemaal af weten te krijgen. Door verschillende maatsoorten is het een nummer dat meer zweeft en nergens neerkomt, daardoor kon het al snel te ingewikkeld worden. Toen we het nummer op gingen nemen hebben we het nummer gestript naar de absolute basis, om een nummer te maken dat is verzonken in gedachten.”

Het liedje lijkt niet alleen over een oude Honda Civic te gaan, dat gaat het ook. “Het nummer gaat over de rustige momenten op de achterbank van onze oude en afgeragde Honda Civic die Michaël van zijn grootvader geërfd heeft. Of we nu vanuit onze oefenruimte naar huis reden om één uur ’s nachts of naar Calais gingen voor een paar shows in Engeland. We besloten om die emoties proberen vast te leggen door een groot deel van het nummers ’s nachts op te nemen.”

De video is dan ook geschoten in de oude bak van de band, waar we Harold van de Kamp zien zitten, de kunstenaar/fotograaf met wie de band samenwerkt rondom alle artwork en fotografie voor zijn nieuwe album. Genoeg informatie for now: check vooral die nieuwe video hieronder en check daaronder nog even de live-data van Stillwave.

 

 

Live-data
03 nov – Swordfish & Friend, Utrecht (Instore)
03 nov – Ekko, Utrecht (albumrelease)
09 nov – Paardcafé, Den Haag
16 nov – De Vorstin, Hilversum
18 nov – Altstadt, Eindhoven
26 nov – Gigant, Apeldoorn
03 dec – Sugarfactory, Amsterdam