New Music

In première: Polly & Bruce brengen vandaag hun eerste video bij het heerlijk sinistere Lioness Of The Dunes


11 mei 2018

Vandaag mogen wij de eerste video van Polly & Bruce in première laten gaan! Een visueel juweeltje dat de duistere, elektronische track van Sanne Samina Hanssen en Woody Veneman ondersteunt. Hieronder lees je meer over het duo, de video en de nieuwe Under Milkwood EP die zij onlangs uit hebben gebracht.

Het duo noemt hun muziek eigentijdse country, al klinkt dat misschien anders dan waar je nu aan denkt. Lioness Of The Dunes is bijzonder duistere single met een berg van een gitaarsolo, elektronische beats, diep echoënde vocalen en een video die elk geluidje en elke zanglijn reflecteert door middel van een intrigerende dans. Om wat meer te weten te komen over deze heerlijk sinistere track plus video, spraken we met geestesvader Woody Veneman.

Hé Woody, vertel ons wat meer over Polly & Bruce!
“Polly & Bruce bestaat uit actrice Sanne Samina Hanssen van Risjaar Drei, Zie Mij Graag en ik: singer-songwriter Woody Veneman van onder meer S.T. Cordell en Woody & Paul. Wij vonden elkaar tijdens het maakproces van Onder het Melkwoud. In de voorstelling zongen we een duet en dit smaakte direct naar meer. Zo is een repertoire ontstaan van eigen songs, traditionals, murder ballads en country-classics. Dit jaar toeren we door Nederland en België.”

En hoe zit het met de eerste EP?
“Op 5 mei 2018 is onze Under Milkwood EP verschenen, de eerste release van countryduo Polly & Bruce. Een gelimiteerde 7-inch vinylsingle op het nieuwe Eindhovense label Stoked Records, opgericht door het Stroomhuis.”

Hoe zijn de nummers tot stand gekomen? 
“Op de EP staat muziek die ik heb gemaakt voor de theatervoorstelling Onder het Melkwoud van Afslag Eindhoven. Deze bewerking van het hoorspel van Dylan Thomas speelde op Oerol  in 2017 en zal dit jaar te zien zijn op Karavaan Festival en de Genneper Parken Eindhoven.”

Waar gaat deze single over en hoe kwam de video tot stand?
“Lioness Of The Dunes is de openingstrack van de EP en tevens het emotionele hoogtepunt van de voorstelling. Het nummer verhaalt over angst, overspel en begeerte. De video heb ik zelf geregisseerd en toont een zinnelijke dans van Martijn Crins, Sanne Samina Hanssen en Julia Dolores van der Pas in een schemerend landschap.”