New Music

In première: Obsessions is de tweede trippy single van de nieuwe, Nijmeegse psychpop-groep Cloud Cukkoo


15 september 2017

Wat we vandaag voor je hebben? Een trippend harde video van het Nijmeegse Cloud Cukkoo. De band maakt een fijn gedoseerde dosis aan psychedelische pop, zoals uitstekend te horen is op de nieuwe single Obsessions. Eerder dit jaar kwam al de debuutsingle Dalliance uit van de band, aan ons de eer om die in première te laten gaan.

Tussen de vele muzikale lagen doet de muziek van Cloud Cukkoo ons in de verte denken aan Balthazar. Niet voor niets noemt de band het zelf ‘dansbare depressie’, een typering die net zo raak is als de zang van Jori van Gemert. Ze snijdt door de shaky baslijnen, wiegt op het ritme van de reverby drums en draait om de glazige gitaarlijntjes. Maar om echt wat meer over deze band te leren, legden we Cloud Cukkoo een aantal vragen voor.

Voor degenen die Cloud Cukkoo nog niet of wat minder goed kennen: wie zijn jullie en waar zijn jullie allemaal mee bezig?
“Wij zijn een vijfkoppige band, die dansbare depressie-pop maakt, geïnspireerd door onder meer Warpaint en Portishead. Vorig jaar hebben we een huiskamertour gedaan en begin januari hebben we onze eerste single Dalliance uitgebracht. We hebben in de tour rondom deze single veel gespeeld door heel Nederland. Afgelopen zomer hebben we nog op verschillende festivals, zoals Hongerige Wolf en Valkhof gespeeld. Vandaag (15 september, red.) releasen we onze tweede single Obsessions!”

Waar gaat de single over?
“Het nummer gaat over het hebben van een piekerbrein en tegelijkertijd het verlangen naar een fijne plek en rust. Hierom hebben we in de videoclip een eigen Cloud Cukkoo Land gecreëerd.”

Hoe is die nieuwe clip tot stand gekomen?
“Om onze eigen wereld te creëren hebben we de handen ineen gestoken met de super getalenteerde VJ Sjush (Suzanne van Dongen, red.). Voor de natuurshots in onze clip hebben we op een perfect geheim strandje gefilmd, waar je overdag echt helemaal niemand ziet. Dat was cool!”

Wat staat er voor de komende tijd allemaal op het programma van de band?
“Aankomende maandag gaan we touren in Duitsland, daar hebben we super veel zin in! Als we terugkomen touren we nog een aantal maanden door Nederland, we spelen o.a. bij de Pul in Uden, Steck in Delft, Flatfest in Eindhoven en Gigant Café in Apeldoorn. Op onze website en Facebook-pagina kunnen mensen onze tourdata checken!”