New Music

In première: maak kennis met het gloednieuwe Millennials en zijn prettig nonchalante debuutsingle Veronica


15 februari 2018

Overal poppen ze al tijden omhoog: opwindende, nieuwe Nederlandse bandjes. Vandaag is het moment gekomen dat Millennials zijn kop omhoog steekt, met de op rolletjes lopende debuutsingle Veronica. Een aantrekkelijke klaagzang over het gelijknamige radiostation, dat de band met prettig gitaargeweld door je speakers pompt.

Bij het aanzetten van de single horen we allerlei garagey west coast- en britpopperige invloeden door de aderen van Veronica kruipen. Springerige gitaartjes, een steady beat en een groots openklappend refrein. Nonchalante indierock die zo naar binnen glijdt en je verrast met noisy uitspattingen.

Met de eerste single kunnen we even ruiken aan de de richting die de band opgaat, maar uiteraard willen we wat meer weten over deze nieuwe band. Van het een kwam het ander en we stuurden een aantal vragen richting Adam Quann: zanger en gitarist van Millennials.

Zo, waar zijn jullie allemaal mee bezig, Adam?
“Op dit moment zijn we bezig met de laatste hand te zetten aan onze eerste EP die er binnenkort aankomt. Ondertussen schrijven we vrolijk verder aan nieuw materiaal, maar we willen met name veel gaan spelen in de toekomst. Dat wil iedereen natuurlijk maar dat is en blijft gewoon het leukst van allemaal.”

Jullie eerste single heet Veronica, waar gaat die over?
“Het liedje gaat over Radio Veronica. Op mijn werk bij Fa. Pekelhaaring in Amsterdam, hebben we een nogal verschillende muzieksmaak en Radio Veronica is dan de gulden middenweg. Daar kan iedereen mee leven. We leggen wedjes hoe laat Phil Collins voorbij gaat komen, als Oasis voorbij komt gaat iedereen heel zeikerig meezingen om mij te pesten en wanneer Liquido wordt gedraaid gaat het volume heel ff op elf. Veronica is min of meer een ode aan de eighties-, nineties- en millenniumnostalgie.”

Waar zijn jullie binnenkort op het podium te bewonderen?
“We spelen 22 februari bij Club 3voor12 Utrecht, de dag daarna bij de Prael Houthavens in Amsterdam en 29 maart in Sugarfactory tijdens Radio Mortale live.”