New Music

In première: laconiek treinreizen met de nieuwe track Monologue (Don’t Talk) van Sloopkogel


14 september 2018

De gasten van Sloopkogel breken de tent af als ze komen spelen en produceren op dit moment muziek met de snelheid van een kogel. Dat is onze interpretatie van de bandnaam althans. Ze hebben binnen een jaar tijd twee EP’s uitgebracht met de toepasselijke titels EP1 en EP2. Een tijdje terug was de band nog te zien met garagerockers van Bartek, waarna het een tijdje wat stilletjes bleef.

Tot vandaag, want vandaag mogen we tot ons eigen genoegen de première van de videoclip voor de nieuwe single Monologue (Don’t Talk) doen. Voor wie zojuist naar het werk gegaan is met de trein, is de video een herkenbaar beeld: je wilt alle vormen van interactie met medereizigers voorkomen en je zet lekker je koptelefoon en zonnebril op. Tussen de speakers van je koptelefoon is het echter een feestje van je wel, met de nieuwe garagerocktrack van Sloopkogel. Sprinter uitgevallen en te laat voor je volgende verplichting. Ach, laat die vertraging maar duren, want met deze nieuwe tune hou je je wel even bezig. Eenmaal aangekomen op de redactie waren wij wel benieuwd naar de achtergrond van de nieuwe track en video en dus trokken we de bandleden even aan de jasjes voor de nodige vragen.

Waar zijn jullie op het moment mee bezig?
“We zijn veel nieuwe nummers aan het schrijven en shows aan het regelen. Het een gaat beter dan het ander.”

Waar gaat de single voor jullie over?
“Niemand uit de band heeft een getergde artiest in zich die een verhaal wil vertellen. Wij willen gewoon lekkere nummers maken en spelen. De tekst voor dit nummer heeft Jens geschreven terwijl hij in de trein zat. Dus daar gaat het ook over. Misschien is het maar beter als mensen hun eigen diepe emoties erop projecteren dan dat wij invullen wat het zou moeten betekenen.”

Hoe kwam de video tot stand?
“De clip is het kindje van Maarten, onze drummer en grafisch ontwerper. Aangezien het nummer gaat over in de trein zitten, moest de clip dan ook maar in de trein gemaakt worden. Maarten en Jens zijn er een dagje op uit getrokken om te filmen. Daarna heeft Maarten met een vriend, Peter Stoop, al die wazige vlekken er in getekend. Wij zijn echt heel tevreden met hoe het geworden is.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?
“Vorig jaar kwam onze eerste EP, EP1, uit en dit jaar kwam de tweede EP, EP2, uit. Volgend jaar komt er sowieso weer een nieuwe EP. We zijn alleen nog een beetje aan het twijfelen over de naam.”