New Music

In première: Iris Penning haar bloedstollend mooie liedje Alles Mag Kapot dat ze samen met Vic Willems opnam


18 juni 2018

Het is druilerig, het is grijs en nat, maar we hebben een première die een lichtje schijnt over deze maandag. Iris Penning en Vic Willems zaten een avondje bij elkaar en besloten spontaan een liedje op te nemen. Het resultaat is een bloedstollend mooi en duister liedje, inclusief dito video bij haar poëtische pop. 

De muzikante heeft een lijstje prachtige shows staan de komende tijd en is sinds haar laatste album Spreken Met Suiker weer lekker aan het schrijven van nieuwe nummers geslagen. Zo kwam dit ideetje naar boven borrelen en besloot ze het op te nemen met Vic Willems. Langzaam tokkelend klinkt ze als een oude Griekse god met uitzicht op groene velden, riviertjes en groene wijnvelden. Een breekbaar liedje dat alle ruis in de lucht tot rust wiegt.

Voor de mensen die Iris Penning nog niet helemaal kennen, kun je ons wat meer vertellen waar je allemaal mee bezig bent?
“Het is poëtische pop waarmee ik je verwelkom in mijn hersenkroeg. Vaak vrolijk, soms duister en boven alles met een nadruk op de tekst. Ik heb meegedaan aan de Grote Prijs van Nederland en de finale gehaald in Paradiso, deed mee aan de Popronde en onlangs mocht ik het podium met Spinvis delen. Mijn nieuwe album Spreken Met Suiker werd goed ontvangen door onder meer OOR.”

Wat zijn de plannen voor de komende tijd?
“Het nummer Alles Mag Kapot zal verschijnen op mijn derde album. Overigens niet deze live-versie, maar een versie waarvoor we de studio in gaan duiken. Het is nog onbekend wanneer die nieuwe plaat verschijnt, dat zal waarschijnlijk ergens in 2019 zijn, we beginnen binnenkort met opnemen. En qua shows: deze week speel ik op OEROL met de voorstelling Dromenjagers op festivalterrein Westerkeyn acht shows per dag, samen met Jorick Bronius.”

Kun je ons wat meer vertellen over de videoclip?
“Vic Willems (winnaar van De Grote Prijs in 2017, red.) en ik waren bij hem thuis en besloten een liedje op te nemen. Hij heeft een geïmproviseerde thuisstudio en wilde eens experimenteren met mijn muziek. We hebben een avondje geknutseld en dit is wat eruit is gekomen!”

Voor meer informatie en livedata, check Iris haar website!