New Music

In première: INU INU betovert met de slow burning dreampop-single Spice


20 april 2018

Vers van de pers hebben we vandaag een gloednieuwe video van INU INU, een Utrechtse band die vorig jaar is gestart en direct lekker meters aan het maken is. Bij ons gaat de single Spice in première, liefhebbers van dikke dreampop met eighties-invloeden: blijf zeker even hangen!

Spice opent met de heldere, dromerige zang die laag voor laag wordt versterkt door reverby gitaren en roffelende drums. In combinatie met de vervreemdende en intrigerende clip wordt de spanning beetje-bij-beetje opgevoerd en word je opgeslokt tot aan het einde van de videoclip.

Om wat meer over de band en de nieuwe video te weten te komen, legden we INU INU een aantal vragen voor.

Waar zijn jullie zoal druk mee?
“Op dit moment zijn we druk met het schrijven van nieuwe nummers, het bijschaven/perfectioneren van nummers en het voorbereiden van live shows. Het gaat niet alleen te gek klinken, maar we gaan ook in (filmische) stijl optreden. Denk aan windbreakers, keytars en andere eighties-vibes. Ons eerste optreden als band is op zaterdag 28 april in Stathe, Utrecht.”

Waar gaat de single over?
“Met onze nummers willen we vooral een sfeer neerzetten en daarom is het vaak niet goed te duiden waar een nummer precies over gaat. In het geval van Spice is dat wel iets makkelijker: Zangeres en bassiste Amber valt af en toe in als Posh Spice (Victoria Beckham) bij Totally Spice: A Spice Girls Tribute. Het nummer Wannabe is de grote hit en op deze tekst zijn we gaan jammen met INU INU. Het woord wannabe staat voor ons voor fake. In het Spice Girls-lied gaat het vooral over empowerment en dat de man zichzelf eerst moet bewijzen voordat de vrouw hem toelaat als haar ‘lover’. Spice gaat over dat je weet wat je wilt, maar daar nog niet zo eerlijk over durft te zijn. Aan de ene kant wil je dat iemand dichterbij komt, maar aan de andere kant laat je niet het achterste van je tong zien. Je doet alsof alles goed gaat, maar eigenlijk is het allemaal een farce. Tegelijkertijd weet je daardoor eigenlijk helemaal niet goed wat je wil en ontstaat er een gevoel van wanhoop. Fake versus wanhoop resulteert in een borderline-gevoel.”

Hoe is de video tot stand gekomen?
“We wilden graag iets doen met de Spice Girls in de video, maar ook ingaan op het zijn van een farce. Amber heeft de video uiteindelijk bedacht en gemaakt. Op haar werk bleek een waar acteertalent rond te lopen: Maxime Zeef. Al snel werd duidelijk dat Maxime moest worden verkleed als Baby Spice. Eerst zien we een sexy, onschuldige Baby Spice die speels in de camera zingt. In de loop van het lied ontpopt ze zich tot een borderline Baby Spice. Er zijn meerdere lagen van fake te zien zoals het playbacken en het uiterlijk vertoon waarachter iemand schuilgaat. Op het einde ontdoet ze zich van haar masker en zien we haar als zichzelf. Maar wel nog met een gekke twinkel in haar ogen…”

En wat zijn de plannen voor de komende tijd?
“We hebben een jaarplan gemaakt en tot nu toe gaat het ons goed af om dit plan te volgen. De twee nummers die we nu hebben uitgebracht, zijn demo’s en daarmee hebben we een aantal optredens geregeld. Eind april staan er een aantal shows op de planning en daar gaan we half juni weer mee verder, zo treden we bijvoorbeeld op bij Nieuwe Namen van Altstadt in juni. Naast het spelen van shows, zullen we doorgaan met het schrijven van nummers, omdat ons doel is om in het najaar een EP op te nemen met een toffe producer.”