New Music

In première: gevoed door een lusteloze omgeving, explodeert Mexican Surf op de energieke nieuwe single Stuck


5 maart 2018

De boys uit Oss zijn terug met een video en wij gaan hem vandaag in première brengen. We hebben het over Mexican Surf, de garagerockers die we al een tijdje met veel plezier in de gaten houden en vorig jaar al een première van deden met In A Cloud. Deze keer heet de single Stuck en die klinkt nog lekkerder dan we zijn gewend van de band.

Goed nieuws voor de liefhebbers van betere garage: het together Pangea-gehalte is lekker hoog op deze single: een lekker kauwende zang, modderige gitaren en ploegende drums. De band zit in een goede flow, vorig jaar deed het viertal met succes mee aan de Popronde, speelden ze daarna nog een rits toffe shows door het hele land en en zijn ze door naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Wij vroegen ons af waar de band nog meer mee bezig is, wat de plannen zijn en waar die nieuwe single over gaat.

Zo, jongens: waar zijn jullie allemaal mee bezig?
“We zijn op dit moment flink aan het repeteren voor de supportshow van Claw Boys Claw en de twee nummers eindeloos aan het herhalen die we zaterdag gaan spelen bij 3FM. Eén van de twee nummers zal uiteraard Stuck zijn en de andere een golden oldie in een andere vorm. Niks blijft heel.”

Kun je ons wat meer vertellen over de nieuwe single?
“Het nummer Stuck is tot stand gekomen in de repetitie ruimte in Oss. Nadat het instrumentale gedeelte klaar was zijn de lyrics geschreven. Toen we het nummer een paar keer hadden gespeeld tijdens de Popronde hebben we er voor gekozen om het einde uiteindelijk iets aan te passen. Dit vanwege het feit naar welke kant we toe willen schrijven. De nieuwe nummers krijgen ook een iets donkerder tintje.”

Waar gaat het nummer over?
“Stuck gaat over het vastzitten in een stad of dorp waar geen enkele vorm van lust of energie te bekennen is. Mensen blijven liever ronddwalen in een eindeloze cyclus en nemen genoeg met het simpele leven zonder daar kleur aan toe te voegen. De band is een reden om de stad te kunnen ontvluchten daar voor zat ik simpelweg vast in Oss. Stuck is een ophoping van kleine ergernissen die zich voor doen in een stad met een dorpsmentaliteit.”

Waar hebben jullie de video gemaakt?
“De video is gemaakt in onze repetitie ruimte en nog wat andere shots op andere locaties. Shout-out naar OZ studios te Oss! De regie was in handen van Jules (de zanger, red.). Zeer DIY zoals altijd bij Mexican Surf. Tekstueel en visueel gaat hand in hand bij Stuck.”

Wat zijn jullie plannen voor de rest van het jaar?
“De plannen voor de toekomst… We gaan binnenkort dus een paar nummers spelen bij 3FM, daarna gaan we voor de zomer nog een single uitbrengen en een zeer tof tourtje doen met een bevriende band die jullie vast allemaal wel kennen…”