New Music

In première: Electric Company luidt een nieuw tijdperk in met de videoclip bij Problem (Just For Today)


19 oktober 2017

De heren van Electric Company hebben even een stapje terug gezet, om er vervolgens twee voorwaarts te zetten. Er is nieuw materiaal, er zijn nieuwe bandleden en de band heeft dit jaar nog lekkere shows met Sue The Night en Max Meser in het vooruitzicht. Vandaag bij bij ons de nieuwe single plus video Problem (Just For Today) van de band in première, waarmee de band een nieuw tijdperk inluidt.

Een tijdje terug verscheen Uncharted Territory al, nu is het de beurt aan deze nieuwe single.  En omdat wij wel nieuwsgierig waren naar waar de band en waar hij allemaal mee bezig is, besloten we het gewoon zelf aan Electric Company te vragen.

What’s up, guys?! Jullie zijn een tijdje achter de schermen bezig geweest, wat is er allemaal gebeurd?
“Dit is de band in zijn nieuwste en beste vorm en voor ons gelijk het begin van een nieuw tijdperk. Er is namelijk wat veranderd qua bandbezetting, maar dit is een frisse start en dit willen we inluiden met onze nieuwe single Problem (Just For Today).”

Waar gaat deze song over voor jullie?
“Het liedje gaat over het loslaten van een bepaalde mind-set die je terughoudt om volgende stappen te zetten. Dit kan geïnterpreteerd worden in de liefde of over het leven in het algemeen. “The ship is in the bay, just for today” is het pakken van een kans voordat ie weg is, laat het je niet voorbij zeilen!! “I see the problem but I don’t know how to fix it” is een referentie naar het continu op zoek zijn naar verbetering, ook al lijkt het – vooralsnog – een onmogelijke taak.”

En de clip: hoe is die tot stand gekomen?
“Voor de videoclip hebben we Sophia de Geus (45ACIDBABIES) helemaal haar gang laten gaan. Omdat ik juist het gevoel heb dat zij een de kracht van een nummer en een tekst om kan zetten in beelden die interesseren, die je aandacht pakken en er fantasievol en mooi uitzien. Haar stijl daarin is compleet eigen, vandaar dat we haar ook alle vertrouwen hebben gegeven om hier wat bijzonders van te maken, wat echt gelukt is. De psychedelische sixties-visuals zoals paisley en bloemen vormpjes zijn een onderdeel van het groter geheel waar wij als band voor staan en vloeit mooi over in een herkenbaar en modern beeld van nu.”