New Music

In première: Eat Your Dog, een collectieve haat aan kleine hondjes in de vorm van een gierende livesessie van Maple


9 november 2017

Ook al heeft Maple pas net zijn debuutsingle Eat Your Dog uit, we kennen de band al wat langer dan vandaag. Want mochten de gezichten je bekend voorkomen, voorheen gingen de muzikanten als Orange Maplewood door het leven. De eerste single van de band werd al als voorproefje online gezet, nu is er ook een dikke videosessie opgenomen in het Amsterdamse SkateCafe. En daaruit blijkt: er is niet alleen een nieuwe ‘administratieve wijziging’, maar ook een compleet nieuwe energie losgekomen in de band.

De band trok dit jaar met producers Jurrian Sielcken en Iwen Legro naar het Franse plaatsje Nogent-Le-Rotrou om zijn debuut op te nemen en in die opnames horen we een hoop melodieuze fuzz, een refrein waar in Engeland hele generaties op en neer zouden kunnen springen en een killerriff die heerlijk door het nummer glijdt. Toch waren we nieuwsgierig om wat meer te weten over de video en waar de band mee bezig is.

Kun je ons wat meer vertellen over de single?
“Eat Your Dog is het eerste uitgebrachte liedje van ons album, dat snel in 2018 uit zal komen. We hebben het geschreven omdat er een collectieve haat ontstond aan hele kleine hondjes die heel hard blaften. Daarnaast brengen we niet alleen liedjes uit, maar ook zieke animatie-video’s. Met daaronder een van onze liederen, daarover binnenkort meer! Houd de socials van Maple in de gaten!”

Guys, die video ziet er goed uit: wie heeft hem opgenomen?
“De video is geschoten in het Skatecafe in Amsterdam. Jilles van der Kleef op camera en Domenico Mangione en Casper van der Lans doen het geluid. Dit alles onder het mom van The Buch Sessions. Het zit namelijk zo: vrienden van ons in Amsterdam brouwen Kombucha. Een variant op frisdrank, lekkere frisdrank. En zij brouwen natuurlijk de beste Kombucha. Nou hebben we onder de Buchbrothers-vlag een opname-sessie gedaan in het SkateCafe. Samen met Yasmine en onszelf: Maple.”

WEBSITE MAPLE | FACEBOOK MAPLE | SPOTIFY