New Music

In première: de strak georkestreerde en opzwepende debuutsingle/video Hometown Blues van Servië


7 november 2017

Er staan een hoop mooie dingen op stapel voor Servië de komende tijd: een debuutalbum, een optredens tijdens Le Mini Who? en vandaag komt ook nog eens de debuutvideo uit via ons! Happy to do so, want deze band is verschrikkelijk geschikt voor liefhebbers van Steve Reich, Talking Heads en Ought. Laten wij dat toevallig nou eens heel erg lekker vinden. 

Over de Rotterdams-Utrechtse band is bijzonder weinig te vinden op het wereldwijde web, behalve deze nieuwe track dus. Op Hometown Blues horen we cleane en druk gestrumde backbeatgitaren waar vol contrastrijke energie overheen wordt gezongen door een in een paniek klinkende zanger. Een zanger die we overigens in de duistere clip herkennen als Tom Gerritsen (van T.S. Eliot Appreciation Society). Om wat meer te weten te komen over deze energiek en urgent klinkende band, stuurden we een paar vragen hun kant uit.

Vertel eens, wat is het verhaal van Servië?
“We zijn ongeveer een jaar geleden begonnen, waarna we een paar maanden in de oefenruimte hebben doorgebracht en we wilden met deze lange EP – of korte plaat – het geluid vastleggen van hoe we klinken op een gemiddelde avond in Studio Arkansas. Dat is de plek waar we oefenen en de plaat hebben opgenomen: met zo min mogelijk overdubs en alles live en gezamenlijk ingespeeld. We zijn nu met wat labels aan het onderhandelen over wie de plaat gaat uitbrengen en daarna willen we goed gaan touren, dat is het idee.”

Kun je ons vertellen waar Hometown Blues over gaat?
“Al vertellen waar een nummer over gaat, kan voor luie luisteraars zorgen, vrezen we, maar globaal gaat het over de complexe relatie die je kunt hebben met de plaats waar je bent opgegroeid, toen bent ontvlucht en vervolgens toch weer terechtkomt.”

Hoe kwam de video bij het nummer tot stand?
“De video kwam vrij spontaan tot stand, één van ons woonde een tijd in een soort paleis met een zwembad erbij, waar we met regelmaat samen kwamen om muziek te maken, een pilsje te drinken en te zwemmen. Lotte van Leengoed was zo slim om op één van die avonden een camera aan te zetten, met de video als gevolg.”