New Music

In première: dansend langs de schappen van de supermarkt met Polly & Bruce in Body Builder


14 februari 2020

Wat gebeurt er als je een onzekere, nerveuze cowboy loslaat in een supermarkt en er dansjes gemaakt worden tussen de koelingen, het blikfruit en de flessen wijn? Zo surrealistisch als dat klinkt, zo oogt het ook in deze intrigerende videoclip van Polly & Bruce.

Gouden Kalfwinnaar Maarten Heijmans (onder meer van Klokhuis en Ramses) neemt de hoofdrol voor zijn rekening in deze video waarvoor de Nederlandse filmmaker Abel Bos en de Vlaamse regisseuse Anouk Fortunier tekenden. Die sfeervolle beelden horen bij het nummer Body Builder, de eerste single van de aankomende debuutplaat van Polly & Bruce.

Acid Love
Polly & Bruce zijn de alter ego’s van actrice en presentatrice Sanne-Samina Hanssen (die als vakkenvuller en later als danser te zien is in de clip) en muzikant Woody Veneman. Ze ontmoetten elkaar bij het maken van de theatervoorstelling Onder het Melkwoud, geïnspireerd op het hoorspel van Dylan Thomas over de dromen en diepe gedachten van de inwoners van een fictief dorpje in Wales. Vocaal voelden Hanssen en Veneman een match en datzelfde geldt voor hun inspiratie. Met hun op 10 april te verschijnen album Acid Love, onderzoeken ze naar eigen zeggen de natuur, lust, overspel en hun onderlinge relatie. Die expeditie klinkt broeierig en spannend, nachtelijk en donker. Alsof iets ingehouden wordt, iets dat elk moment kan gaan vonken en uitbarsten. Eigenlijk ook wel in lijn met hoe Venemans eerdere indiefolkproject Woody & Paul klonk.

Eindhovenaar Veneman, die de liedjes voor de aankomende plaat schreef, zegt over het sensueel klinkende Body Builder: “De kiem voor dit nummer is gelegd bij een show van Iggy Pop waar ik met een vriendin naartoe ben geweest. We hadden het over zijn fysiek: een mix van mayonaise en staal. Wat dan weer correspondeerde met het publiek, dat werd ook één groot organisme. De betekenis van Body Builder in dit nummer is tweeledig: je kunt aan je lichaam bouwen of met verschillende lichamen iets bouwen”, zegt hij.

Filmisch is het zeker. Niet voor niets is één van de nieuwe nummers (Here Comes the Night) geschreven voor de vorig jaar verschenen film De Liefhebbers, waar Hanssen in speelt. Eén ding is zeker, met dit nummer ga je verlangen naar meer van die liefdesliedjes van Polly & Bruce. Liefde met een dikke rafelrand.