New Music

In première: blaas even wat stoom af met Rocketeer, het nieuwe zelf-liefdesliedje van Beerbottle Chopsticks


17 april 2020

De geplande tour van garagesurf-trio Beerbottle Chopsticks werd helaas afgelast, maar het drietal liet zich niet uit het veld slaan. In plaats van op te treden brengen ze in deze periode extra muziek uit. Eerste in de rij is de single Rocketeer, die wij samen met bijbehorende video in première mogen laten gaan.

Dankzij de voortslepende gezondheidscrisis en door de getroffen maatregelen is ook het produceren van muziek een hele opgave geworden. Beerbottle Chopsticks was er gelukkig net op tijd bij en heeft vlak na Popronde en Eurosonic Noorderslag een partij materiaal opgenomen voor de bom barstte. Vandaag presenteren wij jullie Rocketeer, een kort maar krachtige garagetrack om lekker wat stoom mee af te blazen. We vroegen de band naar de achterliggende gedachten van het nummer: “Tja, Rocketeer… Ken je die aflevering van South Park waarin Cartman en Kenny honden gaan aftrekken en ‘Red Rocket, Red Rocket, Red Rocket‘ roepen? Dat dus, het is als het ware een zelf-liefdesliedje.”

Aan je raketje trekken
De video zelf is naar eigen zeggen van de band vrij auto-biografisch geworden: “Als puberende powernerd word je voor het eerst écht smoorverliefd, uiteraard precies op dat ene emo-meisje op je middelbare school. Je wereld staat compleet op zijn kop en de dagen vliegen voorbij terwijl je je nergens op kan focussen, behalve dan aan je raketje trekken.”

Tijdens het maken van de DIY-video bij het nummer heeft de band naar eigenlijk vooral veel lol gehad: “We zijn eerst naar de kringloop gegaan om een aantrekkelijk emo-outfitje voor Bram uit te zoeken, om vervolgens in één dag samen met onze cameraheld en film student Gijs van der Sande, onze make-up-expert Cleo Derks en wat andere vrienden in Den Haag de clip te schieten. Uiteindelijk hebben we de beelden uitgekozen waar het meest om moesten lachen, waarna ons maatje Kimball Huwaë, waar we enorm dankbaar voor zijn, vrijwillig uit al deze chaos een fatsoenlijke clip heeft weten te editen.”